Nicoleta C. April 15, 2022

 

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali din Timișoara au continuat activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile.

 

Astfel, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Jean Louis Calderon și de la Școala Rudolf Walther ce este bullying și delicvență juvenilă, fiind prezentate situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial, această categorie de vârstă fiind cea mai expusă la astfel de fenomene.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat copiilor ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii. Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută.

Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara. Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți.

Citește și:  Șase noi paturi ATI la Spitalul Municipal Timișoara. Se deschid și noi centre de vaccinare cu Pfizer

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*