Redacție April 15, 2022

 

  • Cel mai mare festival multicultural din regiune, Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean, apropie Timișoara de statutul de Capitală Europeană a Culturii printr-o serie de acțiuni educative și culturale de excepție pregătite în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

 

Parcul Primăverii este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș și este adus în fața publicului ca o contribuție specială pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Prima ediție a Parcului Primăverii va începe astăzi, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie. Mai multe detalii despre program și atracțiile pregătite pentru timișeni (concerte, ateliere de creație, traseu de aventură și vânători de comori) pot fi găsite pe www.parculprimaverii.ro.

Din programul manifestării:

Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de cunoscuta trupă Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, iar în ziua imediat următoare, pe scenă va urca Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate artiste din România, alături de Banda Agurida. În următorul weekend, în a doua zi de Paște, publicul se va bucura de Damian & Brothers, artiști care promit un recital de excepție, un mix de diverse și numeroase stiluri muzicale.

 

 

  • Orchestra simfonică și Corul Ion Românu ale Filarmonicii Banatul vor susține, de la ora 19:00, concertul vocal-simfonic cu ocazia celor 75 de ani de la înființarea Filarmonicii Banatul.

 

Dirijoarea va fi Delyana Lazarova, din Bulgaria, iar soliștii concertului vor fi soprana Irina Iordăchescu și baritonul Ionuț Pascu. Corul Ion Românu este pregătit de Iosif Todea. Programul propune Recviemul german pentru solişti, cor şi orchestră op.45, de Johannes Brahms.

Citește și:  Câștigătorul TIFF, filmul ”Babyteeth: prima iubire”, rulează la Timișoara și Lugoj

 

 

  • Timp de două săptămâni, începând de azi, doi artişti plastici emblematici ai orașului de pe Bega vor expune la Muzeul Național de Artă Timișoara.

 

Expoziția aniversară „60” aduce în atenția publicului lucrările Danei Constantin din seria „Flote.s” și „Umbra” și lucrările lui Dacian Andoni din seria „Perenitate Fragila”, o selecția de picturi, desene și fotografii realizate în ultimul deceniu de cercetare plastică.

Vernisajul evenimentului va avea loc de la ora 18:00, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, din Piața Unirii nr. 1.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*