Redacție April 1, 2022

 

Poliția Locală Timișoara a reînceput activitățile de prevenire a delincvenței juvenile în unitățile de învățământ arondate și de creștere a gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic.

 

În acest sens, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au discutat săptămâna aceasta cu elevii de la Liceul Nicolaus Lenau. Temele abordate au fost bullying-ul și delicvența juvenilă și au fost prezentate situații cu care tinerii se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial.

 

„Aceștia au explicat micuților ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii. Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută. Elevii și cadrele didactice au apreciat ca foarte utile astfel de informări și și-au exprimat dorința de a-i primi în rândurile lor cât mai des pe polițiștii locali. Astfel de lecții vor avea loc și în perioada următoare și ne dorim să extindem acest program și la nivelul asociațiilor de părinți”, a declarat Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

 

 

De precizat că Poliția Locală are arondate șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

Citește și:  Situația COVID-19, duminică, 23 mai, în Timiș: 17 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore și niciun deces

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*