V.V. April 15, 2022

 

Banca Națională a României (BNR) va organiza în perioada 18-19 aprilie 2022, în intervalul 11:00 – 18:00, „Zilele porților deschise la BNR”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, precum și sucursale regionale și agenții ale băncii centrale din teritoriu.

 

În acest context, Banca Națională a României, Sucursala regională Timiș invită publicul larg să îi viziteze sediul din Timișoara, Bd. I. C. Brătianu, nr.1, unul dintre cele mai frumoase și reprezentative edificii pentru patrimoniul cultural local, parte a moștenirii istorice a Băncii Naționale a României.

Clădirea a fost prima bancă timișoreană al cărei sediu nu se afla în interiorul Cetății, ci în imediata vecinătate a acesteia. Fațada imobilului se remarcă prin decoruri specifice barocului vienez târziu combinat cu stilul Secession.

 

 

Publicul va avea acces la informații referitoare la istoria şi identitatea Băncii Naționale a României și va putea vizita expozițiile permanente dedicate Activității Bancare în Banat după anul 1918, precum și expoziția de educație financiară.

 

Citește și:  Ministrul educație a anunțat crearea unui portal de informare, „educatiacontinua.edu.ro”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*