Nicoleta C. December 26, 2021

 

Apariţia vaccinului împotriva COVID-19 nu a însemnat doar o reuşită medicală, ci şi venituri neaşteptate pentru comunităţi din Europa. Pe lista marilor câştigători, când vine vorba despre taxele încasate de la producătorii de vaccin, este Germania.

 

BioNTech/Pfizer a fost înfiinţată în 2008, în Mainz, iar din cele peste 3 miliarde €, aferente lui 2021, pe care compania le va plăti în SUA și Germania, suma de peste 1 miliard va reveni orașului Mainz.

 

„Prioritatea noastră este să scăpăm de datoria de 634 milioane € până la finalul lui 2022. Avem, deja, un consens politic în acest sens şi până nu plătim toate datoriile nu facem cheltuieli discreţionare”, le-a decratat Gunter Beck, director financiar al oraşului, jurnaliştilor de la Financial Times.

 

BioNTech/Pfizer a anunţat că va investi peste 1 miliard € pentru a-şi construi mai multe sedii. Astfel, vor câştiga comunităţile locale, dar şi alte firme, cum e Merck, companie care produce nanoparticule pentru serul BioNTech/Pfizer, scrie Mediafax.

 

Atât BioNTech/Pfizer cât şi Moderna, sunt presate public să ofere tehnologia lor şi ţărilor sărace pentru a produce serul. Moderna, companie americană, a primit până acum de la statul american peste 2,5 miliarde $ sprijin pentru cercetare. Dezvoltarea vaccinului său s-a făcut în parteneriat cu Institutul de Sănătate Publică din Statele Unite.

Citește și:  Rata de infectare COVID-19 a scăzut azi la 6,95 la mia de locuitori, în Timișoara. Vezi cât este în restul județului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*