Redacție February 9, 2019

În prima ediţie a noului sezon „Românii au talent“, Ana Maria Pantaze, o croitoreasă în vârstă de 38 de ani, a uluit juriul şi publicul, Mihai Petre apăsând butonul auriu şi a trimis-o direct în semifinale. Asta după ce inițial fusese sceptic în privința ei, având chiar o remarcă ironică atunci când Ana Maria Pantaze a urcat emoționată pe scenă.

O femeie simplă, modestă, fără studii în domeniu şi extrem de emoţionată, fiind pentru prima dată pe o scenă atât de mare, concurenta a făcut o greșeală de exprimare când a anunţat despre ce va fi momentul ei – „Cânt o piesă care mă specifică şi sper să nu o pierd“, referindu-se  la faptul că melodia „I’d rather go blind“, a Ettei James, o caracterizează pe ea. Atunci Mihai Petre a reacţionat uşor ironic la această exprimare şi chiar a pus-o pe concurentă să repete.

Printre cei profund impresionaţi de prestaţia croitoresei de la „Românii au talent“ se numără şi fosta prezentatoare TV Cristina Ţopescu. Într-un mesaj pe Facebook, ea a făcut referire şi la mica eroare de exprimare, mărturisind că Ana Maria Pantaze i-a dat o adevărată lecţie de viaţă.

„Vă uitaţi la Românii au talent? Am butonat şi am dat peste o fată simplă, cu mult bun simţ, croitoreasă, care, după ce a spus «o să cant o piesă care MĂ SPECIFICĂ», iar eu, ca mulţi alţii, am zâmbit puţin răutăcios, când a început să cânte m-a amuţit. Cât de des suntem dispuşi să fim superficiali, cât de rar judecăm uitând că avem şi inimă. Mi-a dat o lecţie fata asta şi-n cinstea ei, de acum, o să spun şi eu uneori, în diverse contexte, «MĂ SPECIFICĂ»! Emoţionant!“ – Cristina Țopescu

Nu știm unde a fost până acum această femeie, dar apariția ei pe scenă ne-a lăsat fără cuvinte. O apariție bruscă, la fel ca cea a lui Janis Joplin cu a cărei voce se aseamănă foarte mult. Asemenea momente se întâmplă foarte rar într-un show de televiziune, iar acum oamenii au fost uluiți de interpretarea făcută de Ana Maria Pantaze, mesajele internauților cofirmând acest lucru.

“Daca si cosi cum canti… atunci Romania ar trebui sa poarte hainele tale!” – Radu B.

“Nu m-am mai uitat la “Românii au talent” de cand a castigat aurolacul ratat care a devenit si mai ratat si nu mai stie nimeni nimic de el. Halal talent! Bravo ProTV! Apoi, mai de curand, a castigat parca un poponaut cu un talent dubios. Acum presteaza pe la Ferma animalelor, intr-un loc cu verdeata, unde nu e nici intristare si nici suspin. Doar bulaneala, cocalareala si siliconeala. Politicaly correct, ar spune unii. Deci, e clar, concursul asta nu e pentru mine, am alte valori dupa care ma ghidez. Mediocritatea, in România e ridicata la rang de talent. Asta cere piata, asta se livreaza. Cerere si oferta. Dar, sa revin la ceea e important.
Aseara, ca un facut, butonam telecomanda si nimeresc fix la prezentarea ta. Zic, hai buei sa luam putin pulsul. Si aici incepe minunea.
Primele acorduri. Zic, interesant. Apoi ai inceput. Am lasat telecomanda. Am auzit o voce autentica de live, ceva spre unplugged profi. Ca pe vremuri la MTV Unplugged sau VH-1 Live. Nu vreau sa te compar cu vreun artist, pentru ca ar insemna sa-ti stirbesc din unicitate, din personalitate. Si zambetul ala curat, inocent. Totul a fost unde trebuie. Si cred, desi nu credeam vreodata, prin tine, show-ul de la ProTV s-a relansat. In opinia mea. Ne vedem in semifinala, pana atunci, restul nu mai conteaza. 
Concluzia este ca ai reusit sa ma cuceresti. Am revazut prestatia ta de vreo 15 ori pe youtube. N-am votat niciodata la concursuri, nu-mi sta in fire. Pana acum. Si asta spune multe. Dar acum voi vota. Te voi vota. Succes!” – Christian C.

Pe lângă interpretarea de excepţie, Ana Maria Pantaze a impresionat şi cu povestea ei de viaţă. Nu a urcat niciodată pe o scenă şi spune că s-a apucat de cântat în momentul în care în clădirea în care locuiește s-a deschis la parter un club de karaoke. „La început, am mers să beau un suc şi să mă uit, după care am prins curaj şi am început să cânt. La club se cânta numai în engleză, nu aveau piese în română. Prima dată a râs toată lumea de mine, pentru că nu pronunţam corect titlul piesei, «Ciquitita», eu îi ziceam altfel, dar încet, încet a început să-mi placă să cânt la karoke”

tunes

Publicată de Ana Maria Pantaze pe Joi, 15 noiembrie 2018

Citește și:  Pro TV renunță la Vocea României, din cauza pandemiei COVID-19

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*