Redacție September 1, 2020

 

Lista completă a locurilor disponibile, programe de studii universitare de masterat noi şi cea mai simplă procedură de înscriere şi admitere online, disponibile pe platforma integrată admitere.uvt.ro.

 

Comunicat de presă / 1 septembrie 2020

Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României, deschide în 7 septembrie sesiunea de toamnă a procesului de admitere online, integrând într-o singură adresă web toate datele necesare pentru informare, înscriere, clasificare a candidaţilor şi confirmare a locurilor, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăţi componente.

Pe platforma admitere.uvt.ro este disponibilă lista completă a locurilor finanţate de la bugetul de stat şi a celor cu taxă, pentru toate programele de studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat oferite în această sesiune de admitere (anexăm grila cu alocarea locurilor pentru procesul de admitere de toamnă la UVT).

În plus, UVT ofertează în această sesiune de admitere şi 11 programe de studii universitare de masterat noi, aprobate prin hotărârea adoptată de Guvernul României în cea mai recentă şedinţă a sa (31 august 2020), dintre care 5 programe de studii universitare de masterat didactic (dedicate exclusiv formării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în domeniile Biologie, Chimie, Educaţie Fizică şi Sport, Fizică şi Geografie). Celelalte programe de studii universitare de masterat recent acreditate de UVT sunt:

 

– în domeniul de studii universitare de masterat Arte vizuale, programe de studii universitare de masterat profesional:

– Design interior şi de produs;

– Patrimoniu, restaurare şi curatoriat în artele vizuale;

– Sculptură şi ceramică;

– în domeniul de studii universitare de masterat Drept

– Drept fiscal (formă de învăţământ cu frecvenţă redusă);

– în domeniul de studii universitare de masterat Geografie

– Geographic Information Systems (program de studii universitare de masterat de cercetare, în limba engleză);

– în domeniul de studii universitare de masterat Management

– Global Entrepreneurship, Economics and Management (program de studii universitare de masterat de cercetare, în limba engleză).

 

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază formatul, adecvat perioadei, în care se desfăşoară această nouă sesiune de admitere la UVT:

Citește și:  Două femei plimbate în lesă de un bărbat prin centrul Timișoarei. Imaginile provocatoare au generat controverse în online

 

„După prima sesiune de admitere, pe care am organizat-o în iulie 2020, în noul format online, când şi-au confirmat înscrierea peste 4500 de noi studenţi, anunţăm acum noua grilă de locuri disponibile pentru procesul de admitere de toamnă, dar şi lansarea a şase noi programe de studii universitare de masterat de specialitate (dintre care două în limba engleză, de cercetare, şi unul la formă de învăţământ cu frecvenţă redusă), şi a programelor de studii universitare de masterat didactic ce acoperă cinci domenii de studii principale. Suntem mobilizaţi în această perioadă, odată cu organizarea noii sesiuni de admitere, analizăm toate evoluţiile locale şi restricţiile generale legate de condiţiile epidemiologice şi pregătim cadrul adecvat începerii anului universitar. Dascălii şi cercetătorii comunităţii academice din UVT, dar şi studenţii, îşi doresc reluarea activităţilor faţă în faţă, în formatul cel mai favorabil pentru educaţia universitară. Sperăm ca evoluţia epidemiologică să ne permită reluarea activităţilor clasice la cursuri, seminare şi laboratoare, cu respectarea tuturor măsurilor de precauţie anti-coronavirus. Deciziile punctuale cu privire la desfăşurarea programului primei perioade a noului an universitar vor fi adoptate de către Senatul UVT în cursul acestei luni.”

 

UVT este prima universitate din ţară care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. Aplicaţia universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicaţie de informare şi desfăşurare online a înscrierilor la universitate, cu informaţii detaliate despre universitate, viaţa de student şi fiecare program de studii în parte. Oferta UVT este atractivă pentru un set de opţiuni deosebit de cuprinzător, integrând 11 facultăţi, oferind 75 de programe de studii universitare de licenţă şi peste 90 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum şi studii doctorale în 22 domenii, alături de noul program de masterat didactic, organizat în cele cinci domenii de studii de licenţă diferite.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*