Redacție May 20, 2020

 

De la 1 iunie, se vor relua aproape toate cursele pe cale ferată, dar călătoria cu trenul în timpul stării de alertă se face în cu totul alte condiții. Acum, chiar și în toaletele trenurilor Regio, fostele “Personal”, găsești săpun, hârtie igienică și dezinfectant.

Sunt reguli în plus și pentru călători: sunt obligați să poarte masca de protecție. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2500 de lei. În plus, trebuie să păstreze distanța: un loc liber între 2 persoane. Excepție fac cei care sunt din aceeași familie.

Trenurile sunt igienizate și dezinfectate înainte de fiecare cursă.

Pentru a evita aglomerarea, CFR va pune în circulație cea mai mare parte a parcului disponibil. În gări au fost amenajate culoare separate pentru intrări și ieșiri. În sălile de așteptare este dezinfectant, iar scaunele sunt marcate astfel încât să fie un loc liber. Și aici e obligatorie purtarea măștii.  Polițiștii îi vor amenda pe toți cei care nu poartă măști și nu respectă noile reguli.

Biletele au același preț, deși compania are acum cheltuieli în plus pentru a respecta măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

 

sursa stiriletvr

Citește și:  Începând de miercuri, fiecare englez a devenit, automat, donator de organe. A fost dată legea care schimbă complet domeniul transplantului uman

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*