Redacție April 25, 2019

Deși termenul de finalizare era în februarie 2019, Nicolae Robu dă asigurări că podurile Dragalina și Eroilor vor fi gata până la toamnă

În urmă cu puțin timp, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat următorul mesaj pe pagina personală de Facebook:

„LUCRĂRILE LA PODURILE DRAGALINA ȘI EROILOR AVANSEAZĂ FRUMOS! SUNT TOATE PREMIZELE CA LA TOAMNĂ ELE SĂ FIE FINALIZATE!

În imagine, vedeți podul Dragalina, cu extensia sa din aval -în fapt un nou pod- în mare măsură realizată la nivel de structură de rezistență. Reamintesc că nu mai puțin de 24 de piloni sunt realizați până la o adâncime de 17m -ei nu se mai văd acum-, câte 12 pt fiecare din cele două noi poduri prin care se extinde podul vechi -unul în amonte, altul în aval-, câte 6 pt fiecare picior de pod nou.”

 

Vă reamintim că cele două poduri din cartierul Iosefin sunt în plin șantier și s-a depășit termenul când ar fi trebuit să fi fost deja finalizate. Podul Dragalina avea ca termen de finalizare luna februarie 2019. Acesta este refăcut de firma Tehnodomus, care primește 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproape 1 milion și jumătate de euro.

Podul Eroilor este reabilitat de firmele Super Construct și Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproximativ 800.000 de euro.

Cele două poduri ar fi trebuit să fie deja gata, însă termenul a fost prelungit din cauza sistării lucrărilor până când s-a refăcut proiectul… Sitiația respectivă s-a datorat apariției unor probleme la rețelele de utilități din zonă.

Citește și:  Restricții de circulație pentru Ruga Cartierului Mehala

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

1 thought on “Nicolae Robu dă asigurări că podurile Dragalina și Eroilor vor fi gata până la toamnă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*