Redacție January 7, 2020

 

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că este convins de susţinerea pe care Guvernul PNL o va acorda proiectelor municipiului Timişoara, pe care le are în portofoliul pe acest an, chiar dacă la finele anului 2019 a fost trimis în judecată de către DNA, pentru „abuz în serviciu”.

 

„Tranşant, nu (guvernul nu va refuza susţinerea financiară a proiectelor municipiului, n.r.). În niciun caz, pentru că eu am încredere în colegii mei, sunt oameni raţionali, competenţi, care în sfârşit onorează poziţiile respective şi astfel înţeleg foarte bine nevoile Timişoarei şi aşa cum mi-au promis, aşa se va şi întâmpla. Sunt convins că Guvernul va susţine toate aceste proiecte”, a răspuns Nicolae Robu, marţi, unei întrebări, în conferinţă de presă.

 

Edilul a anunţat că şi în anul 2020 va continua modernizarea în forţă a Timişoarei, continuând obiectivele care sunt în diferite faze de proiectare şi implementare.

 

„Vor urma alegerile locale, dar eu angajez în poziţia pe care o am în continuare şi lucruri pe care le-aş duce mai departe dacă aş obţine un nou mandat”, a punctat Nicolae Robu.

 

Primarul Nicolae Robu a declarat pentru AGERPRES, după trimiterea în judecată, că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat din partea PNL, subliniind că a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu şi nu o infracţiune de corupţie, astfel că nu ar intra “în coliziune” cu criteriile de integritate ale partidului.

De asemenea, Nicolae Robu a declarat, în acel context, referitor la dosarul DNA în care a fost trimis în judecată alături de fostul edil Gheorghe Ciuhandu şi de alţi angajaţi ai primăriei pentru abuz în serviciu privind retrocedarea mai multor locuinţe din fondul statului, că este “cinstit 100%” şi că nu are “nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuinţe valoroase, în zona centrală şi cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro”, el semnând după patru-cinci semnături anterioare, care i-ar fi garantat că totul este legal.

Citește și:  Universitatea de Vest din Timișoara organizează cursuri intensive de limba română pentru tinerii refugiaţi din Ucraina

 

Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*