Redacție January 7, 2020

 

Lucrările la noua linie de tramvai au început în forță, așa cum îi place primarului să spună.

În august 2018 s-au montat instalațiile care semnalizau viitoarea lucrare. În 18 octombrie se ajunsese aproape de final, în dreptul străzii Bujorilor. Dar odată ajunși la acest stadiu, cei care făceau lucrarea au anunțat că nu mai pot înainta din cauza unui container care este amplasat chiar pe traseul viitoarei linii de tramvai și că cineva ar trebui să îl anunțe pe proprietar să îl mute de acolo.

Și din acel moment a început isteria. Funcționarii statului, specialiștii formelor fără fond, au intrat în acțiune în cel mai pur stil românesc…

Containerul nu putea fi mutat fără aviz de la Marele Stat Major al Armatei, dar și de la Ministerul Mediului.

 

 

Azi Nicolae Robu a anunţat că s-a obţinut autorizaţia de mutare a deja celebrei staţii de măsurare a calităţii aerului.

 

„În sfârşit suntem pe punctul de a muta staţia de monitorizare de pe Şagului. Avem autorizaţia de construcţie pentru staţie. Sarcina construcţiei şi plăţii revine Shopping City. Când vremea de afară va fi bună se vor face operaţiunile pentru mutare. Este vorba de lucrări minimale. Suntem aproape de momentul când linia de tramvai va fi dată în folosinţă. Operaţiunea este una care nu presupune eforturi constructive mari, doar că după autorizaţia de mutare s-a aşteptat timp de mai mult de trei ani”, a spus Nicolae Robu..

 

Doar că, așa cum publicația noastră a scris în vara anului trecut, avizul de la Ministerul Mediului se obținuse din data de în 09.09.2016 și nu mai era nevoie decât ca primăria să găsească o firmă care să fie autorizată pentru mutarea containerului.
Treabă de câteva zile.

Citește și:  Un nou focar de COVID-19 în Timiș, la o fabrică de încălţăminte din Buziaş

Doar că…nu s-a întâmplat nimic!

„Din păcate containerul e în același loc în care era și în 2015, iar linia de tramvai este întreruptă pe o porțiune de câțiva metri în stânga și în dreapta sa.

De vreun an există autorizații și avize și proiecte și studii și tot ce mai trebuie.
Probabil nimeni nu s-a gândit că ar mai fi necesar ca cineva să cheme o macara și să mute cușca aceea de acolo.”, scria jurnalistul Anton Kovacs în 18 iunie 2019.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*