Nicoleta C. June 16, 2022

 

Mai multe nereguli au fost găsite la centrul de la marginea Timișoarei unde sunt cazați solicitanții de azil, inclusiv refugiații din Ucraina. Verificările au fost făcute de către reprezentanții Biroului Teritorial al Avocatului Poporului.

 

Ancheta făcută la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara pentru a verifica situația ucrainenilor arată că nu sunt respectate mai multe norme ce țin de asigurarea igienei, asistenței medicale și controlului ce ar trebui efectuat.

„Personalul centrului este subdimensionat, existând funcții vacante neocupate. Asistența medicală nu este asigurată în mod continuu, existând doar un singur contract de prestări servicii cu un medic la nivelul centrului. De asemenea, s-a constatat faptul că nu toate operațiunile de control corporal și al bagajelor la intrarea în centru se efectuează întotdeauna în prezența unui martor. În privința condițiilor de cazare, s-a constatat că sunt necesare demersuri pentru înlocuirea paturilor metalice și a saltelelor cu un grad avansat de uzură, a meselor și scaunelor rupte, precum și înlocuirea aparaturii electrocasnice uzate și remedierea defecțiunilor la instalațiile sanitare”, a declarat, la Radio Timișoara, Coordonatorul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului, Roxana Marcu.

 

În urma anchetei, Avocatul Poporului a dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

În cadrul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara au fost cazați, anul acesta, șapte ucraineni, dintre care o mamă cu 2 copii minori și o femeie însărcinată, care au plecat renunțând la procedura de azil în România.

 

sursa: Radio Timișoara

Citește și:  Nicolae Robu se declară nevinovat, pe Facebook, cu privire la trimiterea sa în judecată de către DNA

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*