Nicoleta C. June 16, 2022

 

Asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul Kaufland România, continuă misiunea de digitalizare a educației din România prin platforma educlick.ro și colectează și anul acesta echipamente IT ce vor fi apoi recondiționate și donate către peste 250 de școli din România.

 

Anul acesta, pe 25 iunie, în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Gheorghe Lazăr 26, Timișoara, are loc prima colectare de echipamente IT din cadrul campaniei „Semnează viitorul digital al educației din România”.

Timișorenii sunt invitați să se alăture acestei campanii și să aducă laptopuri și calculatoare uzate (fie și componente PC – mouse, display, tastatură etc.) care vor fi mai apoi pregătite pentru reutilizare de către adulții care provin din medii vulnerabile, în atelierul educlick, și donate școlilor care nu au calculatoare suficiente sau deloc pentru orele de informatică, sau copiilor care încă învață de acasă și nu au un calculator ce poate face față orelor online.

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT, către sediul Ateliere Fără Frontiere din București sau pot trimite un e-mail către adresa colectare@atelierefarafrontiere.ro.

Ateliere Fără Frontiere colectează, recondiționează și donează prin platforma educlick calculatoare și alte echipamente IT copiilor din medii vulnerabile, pentru a le asigura accesul la școala online. În 14 ani, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 22.000 de calculatoare către 500.000 de beneficiari la nivel național.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*