Redacție May 5, 2019

 

Sâmbătă, 4 mai 2019, pasiunea pentru mersul cu bicicleta a unit  mii de timișoreni.

 

Bicicleta este mijloc de transport ecologic, mijloc de relaxare, dar și mijloc de a face mișcare în aer liber. Într-un oraș modern, deplasarea cu ajutorul bicicletei trebuie să fie susținută de o infrastructură adecvată, care să nu pună în pericol bicicliștii sau pietonii.

Aceasta a fost și cerința miilor de bicicliști prezenți la Pedalarea de Primăvară. „Vrem Piste!” a fost mesajul spus răspicat de toți pasionații de mișcare pe două roți.

 

 „Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo”, a spus Ana Munteanu, program manager VpB.

 

 

Verde pentru Biciclete este un îndemn la acțiune, este o stare de spirit!

 

Verde pentru Biciclete (VpB) a împlinit 11 ani de promovat bicicleta ca stil de viață activ și sănătos. Unsprezece ani de  susținut și de apărat drepturile și interesele bicicliștilor. Unsprezece ani de mediere a dialogului dintre cetățeni și autoritățile locale. Pedalarea de Primăvară 2019 de la Timișoara a fost și despre acest lucru.

Citește și:  Pensia minimă va crește, începând cu 1 septembrie, cu maxim 14%

Fără bicicliști, traficul rutier ar fi mult mai aglomerat în zonele urbane, iar aerul mult mai poluat. Ar trebui să înțeleagă asta și șoferii care au hulit ieri, supărați de așteptarea îndelungată datorată închiderii circulației pe străzile pe unde a trecut coloana de bicicliști.

 

1 thought on “Mii de bicicliști din Timișoara au ieșit la Pedalarea de Primăvară și au transmis mesajul „Vrem Piste”. FOTO + VIDEO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*