Redacție January 21, 2020

 

Judecătorii instanţei supreme au respins ca nefondat recursul în casaţie formulat de fostul lider PSD Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

 

Decizia luată în această cale extraordinară de atac este definitivă. Măsura a fost luată în unanimitate de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Aceasta este cea de-a doua cale de atac a deciziei de condamnare folosită de Liviu Dragnea. Anterior, el a depus o contestaţie în anulare, care a fost, însă, respinsă ca inadmisibilă tot de ICCJ.

Liviu Dragnea a spus, săptămâna trecută, în faţa magistraţilor de la instanţa supremă, că a recurs la recurs în casaţie deoarece de opt luni se află în spatele gratiilor deşi este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

 

„Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia. (…) Cred cu tărie în nevinovăţia mea”, a spus fostul lider PSD în faţa instanţei supreme.

 

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de trei ani şi şase luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Citește și:  Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, ridicat de DNA de la sediul PSD Arad

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

 

mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*