Nicoleta C. August 29, 2019

 

Un escroc celebru venit să facă puşcărie în România s-a răzgândit şi vrea să fie închis în Germania.

 

Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, unde ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani şi 2 luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, cere să fie transferat într-o închisoare din Germania.

Înainte de pronunţarea sentinţei finale din dosarul în care a fost judecat pentru escrocherii imobiliare, Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, a fugit în Germania. Condamnat definitiv la şapte ani şi două luni de închisoare şi plata unui prejudiciu de peste 1,3 milioane de euro, Ionelaş Cârpaci a fost dat în urmărire internaţională.

Chiar dacă a fost localizat, Ionelaş Cârpaci nu a putut fi adus în România pentru executarea pedepsei pentru că, fiind cetăţean german, a început demersurile pentru a executa pedeapsa în Germania, într-o închisoare cu „cinematograf, piscină şi sală de sport”.

Ionelaş Cârpaci nu a mai aşteptat finalizarea procedurilor pentru a putea face puşcărie în Germania. În aprilie 2018 a venit în România şi s-a predat, cerând să facă închisoare aici, fiind încurajat de legile date de PSD-ALDE în favoarea infractorilor.

Cârpaci a cedat nervos şi vrea din nou în Germania

Ajuns în Penitenciarul Popa Şapcă, din Timişoara, Ionelaş Cârpaci a cedat nervos şi a atacat un deţinut, fiind penalizat cu schimbarea regimului de detenţie din semideschis în închis. În acelaşi timp, Ionelaş Cârpaci a făcut cerere să fie transferat din România într-o închisoare din Germania.

Atât judecătorul delegat la penitenciar, cât şi Judecătoria Timişoara i-au respins lui Cârpaci cererea prin care a solicitat începerea demersurilor de transfer într-o închisoare din Germania pentru că deţinutul nu a achitat niciun leu din prejudiciul de peste 1,3 milioane de euro.

Citește și:  Săptămâna aceasta se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană, la Timișoara

Practic, legea care i-ar permite lui Cârpaci ca, în calitate de cetăţean german, să fie transferat într-o închisoare din Germania, prevede că procedurile nu pot fi iniţiate dacă persoana condamnată nu a achitat amenda penală, amenda judiciară, cheltuielile judiciare avansate de stat, cele cuvenite părţi lor şi despăgubirile civile.

sursa: Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*