Redacție October 20, 2021

 

Masca redevine obligatorie atât în interior, cât şi în exterior, începând de luni, a anunţat Klaus Iohannis. De asemenea, de luni intră în vacanţă şi elevii de gimnaziu şi liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni. Restricţii pentru persoanele nevaccinate, între care restricţii pe timp de noapte şi certificat verde în majoritatea activităţilor zilnice.

 

Şeful statului a transmis românilor că dacă vor să termine cu pandemia, să se vaccineze: „dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi să nu ajungeţi la terapie intensivă, vaccinaţi-vă, nu-i credeţi pe cei care vă mint. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinaţi este că scăpaţi de boală şi scăpaţi de formele grave de boală, iar noi, ca societate, scăpăm de această pandemie”.

 

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu esteaşa. Haideţi să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanşat o adevărată catastrofă cu sute şi sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

 

În ce priveşte şcolile, Iohannis a spus că sunt „puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi, dar şi prin profesori, învăţători care se îmbolnăvesc”. Astfel, începând de luni, intră în vacanţă nu doar elevii din ciclul primar, ci şi cei de gimnaziu şi liceu, timp de două săptămâni.

Citește și:  Decese de COVID-19 chiar și după a doua doză de vaccin, de la debutul campaniei de imunizare în România

 

Tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot, atât în interior, cât şi în exterior, la târguri, în cinematografe şi pe stradă.

 

Iohannis a mai spus că Guvernul are în pregătire mai multe restricţii pentru persoanele nevaccinate, între care restricţii pe timp de noapte şi certificat verde în majoritatea activităţilor zilnice.

 

„Va fi restricţionată circulaţia în noaptea, excepţie făcând ce vaccinaţi şi cei care, cu legitimaţie de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor,accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis a precizat că restricţiile se vor domoli pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi România va scăpa de pandemie.

 

sursa Mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*