Redacție October 21, 2021

 

Timișorenii, dar și instituțiile din oraș pot rămâne fără încălzire după ce E.On a anunțat că în 25 octombrie va opri furnizarea gazelor naturale către Colterm.

 

Primăria susține că s-a ajuns la această situație din cauza datoriilor istorice pe care le are compania de termoficare. Peste acestea s-au suprapus penalitățile acumulate în ultimii ani, dar și explozia prețului la energie și întârzierea unor măsuri naționale.

 

„Parcurgem o perioadă extrem de grea din cauza exploziei prețurilor la gaz. Compania E.ON ne-a informat astăzi că, în 25 octombrie va deconecta Colterm. Nu ne-am dorit să ajungem aici. Datoriile de sute de milioane de lei acumulate în ani, căpușarea de către diversele grupuri de interese ce au roit în jurul Colterm, la care s-a adăugat lipsa sprijinului din partea Guvernului în această criză energetică, au adus compania într-o situație critică, agravată vertiginos de creșterea uriașă a prețului la gaz.

Anul acesta, am transferat din bugetul local peste 132 milioane de lei către Colterm. Din acești bani am fi putut construi două școli. Până acum câteva zile, nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul și am reușit să plătim deja aproape 10 milioane din cele 70 milioane de datorii acumulate în perioada 2013-2016. La asta se adaugă și alte zeci de milioane, datorii vechi către alte companii și bănci. Am purtat negocieri intense cu E.ON încă din prima zi de mandat astfel încât să nu mai fim în situația din ultimii doi ani, de a achiziționa, în fiecare zi, la prețul zilei, gaz pentru funcționarea Colterm”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Citește și:  Doar 4% dintre români au anticorpi COVID-19

Primăria a mai precizat că a plătit datoriile istorice însă fără sprijin din partea bugetului de stat multe orașe, printre care și Timișoara, vor fi puse în imposibilitatea de a livra căldură și apă caldă în această iarnă.

Fără gaz, Colterm nu va putea să continue producția agentului termic. Prin urmare, în aceste condiții, peste 50.000 de gospodării, școli și spitale din Timișoara riscă să rămână fără căldură și apă caldă.

 

1 thought on “E.On va opri gazul către Colterm în 25 octombrie

  1. Impostorii cocoțați ilegal în fruntea primăriei prin votul celor 49.161 de tălâmbi și cu complicitatea unor nemernici haștagiști cu robă TREBUIE să plece urgent! O echipă de specialiști buni administratori condusă de un primar destoinic poate scoate urbea din situația foarte grea lăsată de administrația Robu. DNA, DIICOT, SIIJ îl așteaptă pe Godot? Dramaturgul irlandez naturalizat francez Samuel Beckett BECKETT (1906-1989) a demonstrat, în 1952 prin piesa sa EN ATTENDANT GODOT că oamenii inteligenți, cu pregătire temeinică și având ajutorul lui Dumnezeu pot rezolva prin muncă bine gândită și concretizată problemele mari și mici. De unde inteligență și profesionalism la niște șmecherași vicleni și total lipsiți de onestitate?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*