Redacție August 15, 2019

 

O echipă de medici de la Spitalul Militar “Dr. Victor Popescu” din Timişoara a efectuat cu succes o intervenţie chirurgicală dificilă, fiind extirpată laparoscopic o tumoră de dimensiune mare de la un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Din echipa medicală condusă de dr. Andrei Mărginean au făcut parte chirurgul Andrei Tomescu şi medicul anestezist dr Florin Negrea, potrivit unei postări pe site-ul spitalului.

Intervenţia chirurgicală pentru neoplasm sigmoidian a presupus rezecţia sigmoidiană cu anastomoză mecanică colorectală laparoscopică. Procedura este una minim invazivă şi este practicată prin patru mici incizii la nivelul abdomenului. Timpul de recuperare este rapid, pacientul mobilizându-se încă din ziua operaţiei, care a avut loc în urmă cu o săptămână, iar tranzitul intestinal este prezent din prima zi, postoperator. Dimensiunea mare a tumorii a stenozat aproape complet lumenul intestinal.

Pacientul în vârstă de 67 de ani s-a adresat Spitalului Clinic Militar “Dr. Victor Popescu” din Timişoara prin ambulatoriul de specialitate. Intervenţia chirurgicală a fost de dificultate crescută şi poate fi considerată un succes medical, pacientul recuperându-se bine postoperator.

Spitalul Militar din Timişoara e dotat cu turn performant de chirurgie laparoscopică de ultimă generaţie, facilitând intervenţia chirurgicală, menţionează sursa citată.

 

(sursa: Agerpres)

Citește și:  Astăzi au început înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*