Redacție September 10, 2019

 

Iulian Dascălu este noul cetăţean de onoare al Timişoarei. Consilierii locali au aprobat luni, 9 septembrie, propunerea primarului Nicolae Robu pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare omului de afaceri care, prin deschiderea complexului Iuliu Town, a devenit cel mai important investitor al Timişoarei.

 

Imediat după votarea proiectului, revoluţionarul Lucian Căldăraru, consilier local din partea PNL, a luat cuvântul şi a ţinut să spulbere toate discuţiile despre colaborarea cu Securitatea pe care ar fi avut-o celebrul om de afaceri.

 

„Au ieşit vorbe că domnul Dascălu ar fi fost securist. Am spus celor care m-au contactat să-mi dea mie dovada că a fost securist şi eu mă ridic în plen şi stopez treaba asta. Nimeni nu mi-a adus nicio dovadă. Şi atunci m-am dus să văd dosarul. În dosar, domnul Dascălu are declaraţie pe propria răspundere că nu a făcut poliţie politică şi că nu a fost colaborator la securităţii. În plus, nu are nici cazier judiciar. Dacă este cineva care poate să demonstreze că domnul Dascălu a fost colaborator al fostei Securităţi, că a făcut nu ştiu ce, să vină cu dovada şi eu mă ridic în Consiliu şi cer retragerea titlului”, a spus Căldăraru.

 

Vă reamintim că Iulian Dascălu este proprietarul Iulius Group, singura companie din România specializată în dezvoltarea şi operarea de proiecte de tip mixt. Începând cu anul 1998, Iulian Dascălu a angajat în cadrul Iulius Group mai mulți ofițeri din fosta Securitate, dar și din actualul SRI, după cum ați putut citi în investigația publicată de Info Timișoara.

 

 

Titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Timişoara” reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara. Procedurile în cazul lui Iulian Dascălu au mers pe repede inainte, în doar câteva zile actele au fost pregătite în procedură de urgență de către funcționarii din primărie, iar luni, 9 septembrie, consilierii locali au și aprobat, fără să stea pe gânduri, propunerea lui Nicolae Robu.

Citește și:  Situația COVID-19, duminică, 2 mai, în Timiș: 47 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 3 decese

 

foto Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*