Nicoleta C. June 13, 2021

 

 

Sub paravanul legii care condamnă pedofilia, Ungaria îi exclude din spaţiile publice pe membrii minorităţilor sexuale dacă reglementarea va fi adoptată marți de parlament.

 

Conform amendamentelor depuse, în filmele care pot fi vizionate şi de spectatori sub 18 ani nu pot fi prezentate decât personaje care au orientare heterosexuală, elevii nu se pot informa despre ceea ce înseamnă homosexualitatea, iar profesorii nu au voie să condamne discriminarea minorităţilor sexuale.

Practic, Ungaria copiază propaganda anti-LGBTQ din Rusia. Scopul este ca treptat comunitatea minorităţilor sexuale să fie redusă la tăcere, iar rezultatul va fi că oamenii care aparţin acestor minorităţi vor fi expuşi la ameninţări şi la pericole.

Propunerile anti-LGBTQ au trecut de comisia de specialitate. După toate probabilităţile, luni 14 iunie, va avea loc dezbaterea în plen, iar marţi – în ultima zi a sesiunii parlamentare – va avea loc votul final asupra legii în forma modificată. În parlament arcul guvernamental dispune de o majoritate de două treimi.

 

…mai multe detalii pe Rador

 

Citește și:  Rata de infectare COVID-19 a scăzut azi la 7,17 la mia de locuitori, în Timișoara. Vezi cât este în restul județului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*