Nicoleta C. May 17, 2020

 

Sâmbătă, 16 mai, s-au deschis peste 500 de plaje elene, iar pentru mulţi greci a fost prima ocazie de a ieşi din case și de a se bucura de această perioadă călduroasă din an. Aceștia au aşteptat la coadă încă de la primele ore ale zilei pentru a prinde un loc pe cele 500 de plaje deschise.

Autorităţile de la Atena au impus, însă, măsuri de distanţare fizică pe plaje. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi a fost permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între umbrele s-a impus o distanță obligatorie de minim patru metri.

Cazurile noi reduse de infectare cu SARS-CoV-2 le permit autorităților elene ca începând de luni, 18 mai, să redeschidă obiectivele arheologice şi să autorizeze călătoriile în interiorul Greciei continentale, dar şi spre insula Creta.

 

 

Conform celui mai optimist scenariu pus în practică, pe 25 mai, vor fi autorizate şi călătoriile către restul insulelor grecești.

 

Din 4 mai Grecia a pus în practică un plan gradual de relaxare a restricţiilor impuse la jumătatea lunii martie. Ţara cu aproape 11 milioane de locuitori este una dintre cele mai dependente de turism, acesta generând aproape o cincime din venitul naţional.

Până azi Grecia a înregistrat un total de 2.819 cazuri de COVID-19.

Citește și:  Începând de miercuri, 3 iulie, timișorenii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun cu biletul unic

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*