Redacție December 16, 2020

 

Incidente, miercuri seară, în Piața Victoriei între votanții AUR care îl însoțeau pe George Simion, liderul formațiunii politice, și revoluționarii din Timișoara.

 

 

 

Din Piața Victoriei, scandalul s-a mutat în fața Catedralei. Acolo, pe trepte, liderii AUR au vrut să aprindă lumânări, dar revoluționarii nu au permis inițial acest lucru.

A fost prezentă și Jandarmeria, iar confilctul nu a degenerat.

 

 

Înainte de a veni în Timișoara lui George Simion i s-a cerut de către Societatea Timişoara să se dezică de doi parlamentari care ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

 

„E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi, finalmente, triumfătoare. Ideea că la acest moment se aşteaptă venirea la Timişoara a lui George Simion, şeful unui partid ultranaţionalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestîm împotriva acestei prezenţe neavenite. Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Tobă şi Nicolae Roman. (…). Înainte de a veni la Timişoara, George Simion, ca şef de partid şi ca cel care a întocmit listele de candidaţi, ar trebui să se dezică de astfel de personaje şi să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credinţă atunci când se va alătura marşului recunoştinţei, la Timişoara. Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara”, au spus reprezentanții Societăţii Timişoara.

 

 

Citește și:  Șase containere modulare din Rezervele de Stat au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*