Redacție May 15, 2019

 

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au umblat pe străzile Timișoarei în perioada 8 – 14 mai pentru a vedea cât este de curat orașul.

 

În timpul inspecției, comisarii au constatat că străzile, aleile, parcările publice, stațiile mijloacelor de transport în comun și zonele pietonale erau insalubre. Zonele de circulație pietonală și auto au fost găsite parțial acoperite cu deșeuri, iar pe spațiile verzi existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate.

S-a mai constatat că primăria nu asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor, existând multe rampe de deșeuri abandonate în diferite zone ale orașului.

 

Ca urmare a celor constatate, Primăria Municipiului Timșoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform prevederilor art. 61 lit.c) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Totodată, Comisariatul Județean Timiș al GNM a stabilit următoarele măsuri cu termene de realizare, pentru administrația publică locală:
– Salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public. Termen: 14.06.2019
– Adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora. Termen permanent, începând cu 14.05.2019.
– Identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”, transmit reprezentanâii Gărzii de Mediu.

 

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș vor verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse la termenele stabilite.

Citește și:  Cadrele medicale protestează în stradă, la Timișoara FOTO

1 thought on “Garda Națională de Mediu a amendat Primăria Timișoara cu 15.000 de lei pentru gunoiul de pe străzi

  1. Garda de mediu dă amenzi dar nici nu sa respectat data la care sa spus ca se vor ridica gunoaiele!! Toate acele liste date de primărie a fost doar sare în ochi !!! Păcat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*