Nicoleta C. May 21, 2021

 

Google testează o nouă funcţie pentru browserul său Chrome pe Android, care permite utilizatorilor care „urmăresc” site-urile preferate să fie anunţaţi când acestea publică conţinut nou.

 

Funcţia se bazează pe RSS, un standard web deschis care a fost în trecut coloana vertebrală a multor instrumente populare de strângere a site-urilor web. Noua funcție este un buton „Follow” care va apărea în browser pe fiecare pagină, iar dacă utilizatorul îl va apăsa, va primi notificări de la site-ul respectiv când se postează ceva acolo.

Utilizatorii vor putea urmări site-urile din meniul browserului, iar actualizările vor fi strânse într-un feed, afişat atunci când utilizatorii deschid o filă nouă. Nu este clar dacă acest feed depinde în totalitate de site-urile care oferă asistenţă RSS sau dacă Google va completa singur lacunele.

Testul este la scară redusă: următoarele site-uri vor fi o opţiune doar pentru unii utilizatori din SUA de Chrome Canary, scrie Mediafax.

Citește și:  Trei școli din Timiș primesc donații de calculatoare prin intermediul programului Dăm Click pe România 2020

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*