S-au întâmplat câteva lucruri interesante în ultimele 24 de ore.
Google a implementat trei funcții noi, discrete, dar chiar dacă nu ne sar în ochi acestea ne vor ajuta.
Papa a spus și el niște lucruri interesante care nu îi vor deranja pe cei care nu știu dacă să poarte sutien sau nu, dar sigur îi vor deranja pe cei care câștigă niște bani din ideologia asta de gen.
Elon Musk îi dă în judecată pe cei de la OpenAI pentru că nu au construit o inteligență artificială benefică pentru întreaga umanitate, ci o filială a Microsoft
Și Alexei Navalnîi a fost înmormântat.
În legătură cu acest subiect, sunt de acord cu ce a spus zilele trecute un oficial rus, că la ei despre morți fie vorbești de bine fie nu vorbești deloc.
Totuși, aș vrea să citesc la un moment dat povestea acestui echivalent rusesc a „Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului”, aia adevărată, nu cea creată de media. Cei care au mai citit câte un ziar în ultimii ani și au mai și înțeles ce au citit vor ști la ce mă refer.
Germanii, care sunt de-a dreptul paranoici în privința securității datelor și a internetului au fost băgați cu nasul în propriul rahat după ce în spațiul public au apărut niște înregistrări despre cum vor ei să facă o manevră, să atace podul ăla din Crimeea și după aceea să spună că rușii și l-au dărâmat singuri, sau să dea vina pe ucrainieni. Cum au făcut și cu North Stream.
Și culmea, există posibilitatea ca acele convorbiri să nu fie rezultatul unor interceptări rusești ci să fi fost „scurse” de aliații britanici.
Că nu degeaba li se spune ălora „Perfidul Albion”.
Întâmplător am dat în presă despre două articole despre viața de zi cu zi din Ungaria.
Interesante, poate ar trebui să le citim și să luăm exemplu de la ei.
În privința tânărului care îi toarnă pe cei care parchează ilegal, așa ceva este totuși prea mult pentru o populație a cărei membri cred că cea mai mare realizare în viață este să meargă la butica din colț cu mașina.
Dar măcar Poliția Locală ar trebui să facă ce face neamțul ăla, mai ales că în felul ăsta ar fi mai folositori decât atunci când caută în gunoaie.
Dacă vrem o țară ca afară asta ar trebui să facem fiecare dintre noi, și ce fac cei din Mako și ce face acel tânăr din Germania.
Nu de alta dar se poate.
De obicei fac drumul ăsta pe jos de două ori/zi, dar alaltăieri am făcut o experiență, am mers cu tramvaiul 4 din Circumvalațiunii până în Calea Girocului.
La o oră de vârf a durat fix 25 de minute din momentul în care am ajuns în stația de pe Cetății, colț cu Gh. Lazăr, până la coborârea în stația de pe Rebreanu colț cu Martirilor.
Mai repede decât cu taxi la o oră de vârf.
Iar dacă s-ar mai rări mașinile care circulă prin oraș, în proporție de 90% cu un singur pasager, ar merge și mai repede și tramvaiul, și troleibuzele și autobuzele alea galbene și electrice cu care este o plăcere să călătorești.
***
Google Chrome a lansat astăzi trei funcții noi
Google face o mulțime de lucruri diferite în aceste zile, dar compania este probabil cel mai bine cunoscută pentru căutare. Ca atare, Google continuă să-și îmbunătățească produsul emblematic, adăugând noi funcții pentru a ajuta utilizatorii să plaseze căutări mai precise.
Vineri, compania a actualizat Chrome pe iOS, Android și desktop cu o mână de funcții noi menite să îmbunătățească căutarea. Actualizările sunt destul de subtile și le puteți observa sau nu pe cont propriu, dar fiți atenți la aceste trei modificări…
Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru
Astăzi, cel mai urât pericol este ideologia de gen, care anulează diferențele, spune Papa Francisc: „Anihilează diferențele și face ca totul să fie egal. Bărbatul și femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă”.
Armata germană, acuzată că planifică atacarea Podului Crimeea.
Propagandista rusă Margarita Simonian, care are funcția de editor-șef al grupului media Rossia Segodnia și al canalului de televiziune RT, a lansat o înregistrare audio a unei presupuse conversații între ofițerii de rang înalt ai Bundeswehr (armata germană) despre atacul asupra podului Crimeea cu rachete Taurus.Înregistrarea cu o durată de 38 de minute și 13 secunde a fost postată pe canalul ei de Telegram.Simonian a postat și pe rețeaua de socializare VKontakte textul integral al conversației dintre ofițerii germani care discutau despre „cum vor bombarda Podul Crimeei”, scrie Ria Novosti.La conversația, care a avut loc pe 19 februarie, au participat șeful departamentului de operațiuni și exerciții al Comandamentului Forțelor Aeriene Bundeswehr, Frank Graefe, inspectorul BBC Ingo Gerhartz și angajații centrului de operațiuni aeriene al Comandamentului Spațial Bundeswehr.Interlocutorii au sugerat împărțirea întregii operațiuni în etape și apelarea la Marea Britanie pentru ajutor în planificare.În plus, în timpul conversației, armata germană a încercat să găsească o modalitate de a ataca podul fără a implica Germania ca parte a conflictului, ci doar să antreneze ucraineni.După cum a remarcat Simonian, ofițerii Bundeswehr au menționat și armata americană și cea britanică, cu care au „discutat ocazional”.
Publicarea în presa rusă a unei înregistrări a unei presupuse conversații între personalul militar german de rang înalt despre planurile de a ataca Podul Crimeei a devenit o „surpriză neplăcută” pentru Forțele Armate Germane (Bundeswehr), scrie ziarul Bild .
După cum notează publicația, „multe sugerează că înregistrarea este autentică, chiar dacă Bundeswehr nu a confirmat încă oficial autenticitatea”. Bild a indicat că Bundeswehr „a încercat să limiteze pagubele” – conturile de pe X (fostul Twitter) care au distribuit înregistrarea au fost blocate în Germania.
Înregistrările discuțiilor dintre ofițerii germani ar putea fi scurse de aliați – analist
Potrivit lui Alexander Rahr, conversația scursă ar putea indica lupte interioare în Europa cu privire la poziția Germaniei în conflictul ucrainean
Înregistrarea discuțiilor dintre ofițerii germani de rang înalt ar fi putut fi scursă de Franța și Marea Britanie pentru a se răzbuna pe cancelarul german Olaf Scholz pentru poziția sa de principiu cu privire la aprovizionarea cu arme către Ucraina, potrivit Alexander Rahr, un analist politic german.
„Desigur, ar putea fi o victorie sau o lucrare de succes a serviciilor speciale ruse, care au ascultat această conversație, ceea ce nu poate fi exclus, dar există o altă versiune pe care am auzit-o aici, în Germania. Este că aceasta este o „scurgere” de către britanici și francezi ca o răzbunare pe Olaf Scholz pentru că a spus clar în ultimele zile că Germania nu va interveni sau nu va intra într-un conflict direct cu Rusia, nu își va trimite inspectorii sau instructorii săi în Ucraina pentru a-ți viza Taurul sau alte Rachete germane care ar putea lovi în interiorul teritoriului rus”, a spus analistul.
Prin declarația făcută despre posibilitatea trimiterii de militari occidentali în Uraina, președintele francez Emmanuel Macron a dezvăluit, fără să vrea, că în Ucraina sunt deja prezenți „membri ai diverselor servicii occidentale”, informează publicația franceză Le Monde.
Fondatorul Blackwater: Crimeea, Donețk și Lugansk ar trebui să fie „lăsate” Moscovei
Conflictul din Ucraina trebuie să se încheie, deoarece Statele Unite nu vor intra într-un război convențional cu Rusia – Crimeea, Donețk și Lugansk ar trebui să fie „lasate” Moscovei, a declarat Erik Prince, fondatorul campaniei militare private Blackwater, în timpul unei interviu cu programul PBD Podcast . „Ucraina… trebuie să punem capăt acestui război pentru că tot […]
NY Times, mesagerul CIA: Stingeți luminile, petrecerea s-a terminat
Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei
Îmi cer scuze că nu am scris până acum despre articolul din NY Times de Adam Entous și Michael Schwirtz, ”The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin”, dar programul încărcat nu mi-a oferit timpul necesar. Am fost inundat de solicitări pentru un comentariu din partea mai multor instituții media și am făcut tot ce am putut pentru a le satisface în interviuri radio și TV.
Principalul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți: articolul este o dezinformare deliberată, menită să modeleze opinia publică și politică din Statele Unite. Debutul articolului, ca orice propagandă, este un amestec de realitate și fantezie.
Majoritatea suedezilor consideră că ţara lor a făcut „prea multe sacrificii” pentru a întra în NATO
Suedia urmează să devină cel de-al 32-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice, punând capăt unei perioade de 200 de ani de nealiniere militară. Conform unui sondaj realizat de institutul Indikator pentru postul de radio suedez SR, 55% dintre suedezi cred că ţara lor „a făcut prea multe sacrificii pentru a adera la NATO”
Alexei Navalny înmormântat la Moscova. Soția și copiii lui nu au venit
Alexei Navalny* a fost înmormântat la Moscova la Cimitirul Borisov. Ceremonia de înmormântare a avut loc în Biserica Icoanei Maicii Domnului a avut loc în districtul Maryino din Moscova. Cei adunați au raportat că sicriul cu cadavrul a fost coborât în mormânt după melodia „My Way” de Frank Sinatra și melodia din titlul filmului „Terminator”. La înmormântare au fost prezenți părinții lui Navalny, Anatoly și Lyudmila Navalny, precum și mama văduvei. Yulia Navalnaya și copiii nu au participat la ceremonie.
Ambasadorul SUA Lynn Tracy, Ambasadorul adjunct al Marii Britanii Tom Dodd, Ambasadorul Franței Pierre Levy, Ambasadorul Germaniei Alexander Lambsdorff, Ambasadorul Canadei Sarah Taylor au mai fost văzuți la slujba de pomenire.
Jurnaliştii au văzut şi maşinile ambasadorilor Irlandei, Greciei, Poloniei, Belgiei şi Austriei.
Purtătorul de cuvânt oficial al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că Kremlinul nu are nimic de spus rudelor decedatului. De asemenea, s-a abținut să dea vreo evaluare celor care s-au adunat la templul din Moscova pentru a-și lua rămas bun de la decedat.
Navalny a murit din cauza unui cheag de sânge în inimă. Avea 47 de ani.
Șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a spus că Navalny a murit din cauza unui cheag de sânge. El a negat astfel speculațiile conform cărora activistul de opoziție a fost ucis în timp ce se afla în închisoare.
„Pot să vă dezamăgesc, dar știm că a murit din cauza unui cheag de sânge”, adăugând că acest lucru a fost „mai mult sau mai puțin confirmat”, a declarat Budanov reporterilor pe 25 februarie.
Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Românii ar trebui să afle ce conțin acordurile privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, spune acesta.
La 2 martie 1931 s-a născut Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS. Tot într-o zi de 2 martie, în 1916, a murit regina Elisabeta a României, soția regelui Carol I. În 1966 s-a născut actriţa Emilia Popescu.
Trendul care a început în Statele Unite în toamna lui 2022 pe piaţa de IT continuă şi este din ce în ce mai prezent şi pe piaţa românească: companiile din IT – fie multinaţionale, fie locale – au îngheţat poziţiile de toate felurile, bugetele de salarii au devenit tot mai strânse, proiectele s-au redus, nu mai există companii noi care să arunce cu bani pentru IT-işti şi să determine celelalte companii să majoreze salariile, iar cerinţele tehnice pentru un angajat au crescut.
De partea cealaltă, IT-iştii români continuă să se supraevalueze din punctul de vedere al cerinţelor salariale şi a ceea ce ştiu din punct de vedere tehnic şi nu înţeleg că nu se mai aruncă cu bani în piaţă, la aceste două lucruri adăugându-se solicitările de flexibilitate a programului, să continue să nu mai vină la birou, să-şi facă programul aşa cum vor, să lucreze când au chef, spune un head-hunter.
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
Un vlogger român a vrut să afle dacă elevii români din Ungaria sunt tratați bine la școlile unde învață. Ajuns la fața locului, a avut parte de o mare surpriză, iar imaginile filmate de el vorbesc de la sine
Știrile importante despre Mako sunt următoarele: aglomerație în vămi, românii se duc la ștrand, Continental are o fabrică acolo și o investiție a creat 65 locuri de muncă. Orașul are 20.000 locuitori. Alte detalii găsiți pe wikipedia. Românii din Arad și Timișoara merg la Mako pentru ștrand și băi termale. Dar Mako ascunde și altceva. […]
Folosind o aplicație, înarmat cu un telefon mobil cu care face poze, Niclas Matthei, 18 ani, raportează la biroul de ordine publică din landul german Saxonia-Anhalt, cu capitala la Magdeburg, toate încălcările legislației rutiere. Deocamdată face totul ca „un hobby”. Pe bicicleta cu care călătorește în urmărirea celor care parchează ilegal, și-a lipit un afiș pe care scrie „Polizfi”, relatează portalul 20Minuten, care preia un reportaj Der Spiegel.
Matthei nu are milă de nimeni și nu se teme că-și face dușmani. În timpul liber, îi place să sesizeze parcările ilegale la biroul de ordine publică.
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în februarie 2024, de 11.053 de persoane, în creştere cu 167 față de luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Viceprimarul Lațcău, păcălit de oltenii de la Brantner
În 2021, la conducerea Brantner Servicii Ecologice Timișoara a fost adus un personaj dubios, fost primar de municipiu, fost polițist și fost baron local. Salubrizarea străzilor din Timișoara este controlată de fostul primar din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, alias ”Costică Fifty-Fifty” (50% în buzunar, 50% la populație, așa cum scria presa din Oltenia).
Costică a venit la Timișoara cu metehnele din Mehedinți, și, în scurt timp a adus, în posturile cheie din companie, oameni de acasă, croiți pe același calapod. Ce nu a fost în stare să aducă? Angajați și utilaje.
Situația numărului de angajați a ajuns și la urechile viceprimarului Ruben Lațcău. El a mers personal la sediul Brantner, să-i numere pe angajați, dar cu un director atât de versat, a fost păcălit cu nerușinare. Cum ora descinderii lui Lațcău era cunoscută, angajații din birouri și prieteni ai acestora au fost îmbrăcați în uniforme de lucru și postați în curtea Bratner, să-i numere Lațcău. Și totul a fost în regulă.
Începe amenajarea noii parcări din zona Girocului
Realizarea parcării promise de Primăria Timișoara în Girocului, la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului, intră în următoarea etapă. Demolările au fost finalizate și au început, în schimb, săpăturile și trasarea zonei în care vor fi amenajate cele „80-90” de locuri de parcare.
Nicolae Robu la Primăria Timișoara, Alin Nica la CJT: PNL și-a anunțat candidații
Reunit în ședință vineri după-amiază, Comitetului Director Județean al PNL Timiș a stabilit principalele direcții politice pentru perioada următoare. Deciziile liberalilor vizează și unele candidaturi.
Ce facem astăzi, 2 martie 2024, în Timișoara?
Sâmbătă, 2 martie, puteți merge la concerte, diverse lansări, proiecții de film sau la petreceri în oraș.