Delicii de sărbătoare și prețuri pe măsură la Târgul de Crăciun din Timișoara. O incursiune culinară la târgul de iarnă care și-a deschis porțile spre bucuria gustului.
Atmosferă de sărbătoare la Târgul de Crăciun din Timișoara, unde deliciile culinare atrag pofticioșii, dar și privirile curioase. Cu aparatul de fotografiat în mână, am făcut astăzi, 2 decembrie, o plimbare pe la căsuțele cu mâncare pentru a vă dezvălui savoarea și prețurile din acest an de grație 2023.
Într-un decor împodobit cu luminițe și mirosuri îmbietoare, zona cu mâncare din parcarea de la Modex este punctul fierbinte al târgului. Aici, căsuțele cu „porcării” și alte bunătățuri își așteaptă clienții cu o varietate bogată de preparate. La prima vedere, prețurile din 2023 par să fie mai mici decât cele de anul trecut, dar o incursiune atentă dezvăluie faptul că bucuria gustului vine cu un cost pe măsură.
Pentru iubitorii de „porcării”, ceafa de porc și cârnații de casă costă 12 lei per 100 de grame. Micii sunt la 7 lei bucata. Cei dornici de o porție de jumări vor trebui să plătească 10 lei pe 100 de grame, iar o porție de fasole cu ciolan ajunge la 25 de lei.
Un kilogram de șorici este în jur de 100 de lei, salamul cu șuncă și toba costă între 50 și 60 de lei. Jambonul, un produs mai prețios, se vinde la 75 de lei.
În căutarea alternativelor, se poate opta pentru pastramă de oaie la 15 lei pentru 100 de grame, sau pentru o delicioasă tocăniță de berbecuț cu mămăliguță, la același preț. Cartofii prăjiți și murăturile sunt de la 7 lei suta de grame.
Cei dornici de aromele langoșului vor plăti aproximativ 20 de lei pentru unul, în variante apetisante, cu usturoi, smântână, brânză sau șuncă.
La capitolul băuturi, vinul fiert se numără printre favoritele târgului. Un pahar de 300 ml poate fi achiziționat cu 10 lei, în timp ce o apă costă 6 lei, iar o băutură răcoritoare 10 lei.
Cu toate că prețurile pot părea piperate, preparatele delicioase de la Târgul de Crăciun din Timișoara care îmbie vizitatorii nu pot fi ignorate, iar pofticioșii nu ezită să savureze fiecare moment culinar.
foto (c) Viorel Vașadi