Redacție July 23, 2021

 

 

În urma investigației publicației Info Timișoara privind nerespectarea normelor prin care acțiunile de deratizare și dezinsecție s-au desfășurat în Timișoara, dar și a sesizărilor depuse de publicația noastră, firma SC Coral Impex SRL a fost sancționată contravențional de către DSP Timiș.

 

În luna iunie 2021, publicația Info Timișoara a semnalat pericolul de otrăvire accidentală la care erau expuși timișorenii, dar și animalele de companie și exemplarele din fauna sălbatică, din cauza nerespectării normelor de deratizare și dezinsecție de către SC Coral Impex SRL. Folosirea unui alt tip de otravă decât cel trecut în acte, otravă expusă direct pe sol la îndemâna oricui, neîndepărtarea cutiilor după perioada de 35 de zile (rămase de la acțiunea de anul trecut) sau capcane cu otravă amplasate în zone cu risc de inundare au fost doar câteva dintre neregulile reclamate de redacția noastră.

 

 

 

După ce investigația noastră a fost publicată și intituțiile abilitate au fost înștiințate, mai mulți cititori ne-au transmis că angajați ai firmei SC Coral Impex SRL au fost văzuți pe teren când verificau stațiile de intoxicare și îndepărtau dovezile.

 

Operațiunea de deratizare a avut loc anul acesta în Timișoara în perioada 4-13 aprilie, iar în urma sesizărilor noastre, controalele inspectorilor DSP Timiș au avut loc în lunile iunie și iulie. În toată această perioadă, scursă de la deratizare până la controlul efectiv al DSP, o mare parte a probelor incriminatorii a fost îndepărtată de către angajații SC Coral Impex SRL. Mobilizarea acestora a avut loc fix după ce Primăria Municipiului Timișoara a fost înștiințată de către Ministerul Sănătății despre posibilitatea nerespectarea normelor legale privind deratizarea din oraș.

Citește și:  COLTERM începe de azi probele la rece și verificarea rețelei de apă caldă

„În urma verificărilor efectuate pe teren în luna iunie și luna iulie 2O21 au fost identificate stații de intoxicare goale-fără momeală: unele inscripționate corespunzator și unele erau fără etichete, fapt pentru care unitatea a fost sancționată contravențional conform OG2/2001, art.7”, a transmis conducerea DSP Timiș pentru infotimisoara.ro.

 

Adresa_DSP_16752

 

Sancționarea contravențională conform OG2/2001, art.7 înseamnă, de fapt, avertisment și recomandarea respectării normelor legale privind deratizarea și dezinsecția.

 

 

În condițiile în care probele publicate de noi în iunie sunt de necontestat și au arătat gravitatea situației, am contactat din nou reprezentanții DSP pentru a ne oferi mai multe lămuriri. Aceștia ne-au precizat că sancțiunea a fost dată în limitele de competență ce revin instituției.

 

„Cele constate în urma controalelor efectuate de catre inspectorii DSPJ Timiș în lunile iunie și iulie, (expuse detaliat în răspunsul nr.16752/201/22.07.2021) s-au soldat cu aplicarea unui avertisment și formularea recomandărilor, în limitele de competență ce revin instituției noastre. Precizăm că operațiunea de deratizare s-a desfășurat în luna aprilie, cu două luni înainte de data controlului efectuat ca urmare a sesizării”, a spus Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș, pentru infotimisoara.ro.

 

Referitor la sancțiunea primită, am contactat din nou firma SC Coral Impex SRL pentru a ne oferi un punct de vedere, dar până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

 

 

 

 

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor.

 

SUSȚINE jurnalismul independent: https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*