Redacție August 1, 2019

 

O timişoreancă a fost amendată cu 500 de lei de ISU Timiş, după ce a invocat o situaţie de urgenţă nereală, joi, alertând pompierii că s-a blocat afară din locuinţă, dar că a uitat o oală pe focul aprins şi că ar exista pericol de incendiu.

 

„Femeia din Timişoara a anunţat la numărul 112 că la ieşirea din apartament i s-a blocat uşa şi că în bucătărie a uitat o oală pe foc, existând pericolul producerii unui incendiu. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu cinci subofiţeri. După ce pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să pătrundă în interiorul locuinţei prin geamul lăsat deschis, apartamentul aflându-se la etajul II, au constatat că nu era nicio oală pe foc şi nici pericol de incendiu. În realitate, proprietara a uitat cheile de la uşă în locuinţă şi a inventat o situaţie de urgenţă pentru a putea solicita intervenţia pompierilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

 

Femeia s-a ales cu o amendă de 500 de lei.

 

Megherea a mai adăugat că cetăţenii trebuie să conştientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situaţie de urgenţă, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate sau o altă situaţie de urgenţă în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare.

Citește și:  Fuior de tornadă la Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*