Redacție September 24, 2019

 

Primarul Nicolae Robu a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost semnat contractul pentru lucrări suplimentare la faţadă, investiţia de la bugetul local ridicându-se la aproape 4 milioane de lei fără TVA.

 

„Am semnat contractul pentru lucrări suplimentare de lucrări ale faţadei la Palatul Culturii, al Operei şi al Teatrelor. Sunt lucrări care trebuie făcute înainte de reabilitarea totală a imobilului. Totul (birocraţia – n.r.) a durat foarte mult până la acest stadiu. (…) Trebuie ca anul 2021 să ne prindă cu această clădire emblematică a Timişoarei reabilitată, cu travertinul schimbat, întrucât este un adevărat pericol public, de ani de zile”, a afirmat Nicolae Robu.

 

În Palatului Culturii funcţionează Opera Naţională Română şi Teatrul Naţional “Mihai Eminescu”, dar şi cele de stat German şi Maghiar.

Edilul a explicat că a planificat şi o întâlnire cu toţi cei implicaţi în acest demers, întrucât procedura e mai delicată, iar schelele nu se pot prinde pe clădire, dar a primit asigurări că toate avizele necesare sunt obţinute şi că lucrările pot începe.

Municipalitatea a demarat demersurile pentru reabilitarea faţadei Palatului Culturii în urmă cu aproape şase ani, dar, fiind vorba despre un monument arhitectonic de primă clasă, obţinerea avizelor de specialitate a durat mult timp. Ministerul Culturii a dat aviz favorabil, în anul 2017, menţionând că „intervenţia va urmări conservarea materialului (plăcile de travertin – n.r.) şi nu înlocuirea lui. Se va prezenta soluţia de curăţare, dar evitându-se curăţarea excesivă”.

Conducerea Primăriei voia schimbarea tuturor plăcilor de travertin cu altele noi, cu o durată de viaţă de cel puţin 50 de ani, în timp ce actualele piese pot ceda după un deceniu. Refacerea întregii faţade a clădirii, după această etapă premergătoare, va costa 63.000 de lei.

Citește și:  7.096 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 315 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

 

Sursa Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*