Redacție June 15, 2021

 

 

  • Festivitatea de decernare a premiilor Societăţii Timişoara pe anul 2020, exact la împlinirea a 31 de ani de la intervenţia minerilor în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Cu aceeaşi ocazie se vor decerna şi premiile Societăţii Timişoara pe anul 2019, festivitate amânată din cauza pandemiei de COVID-19.

 

 

  • Şedinţă a Consiliului Local Timişoara – ora 17.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara de pe B-dul C.D. Loga, nr.1. Vor fi supuse votului, printre altele, următoarele proiecte:
  1. declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație la HORTICULTURA S.A Timișoara,
  2. declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație la PIEȚE S.A. Timișoara,
  3. modificarea și aprobarea Statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, Timișoara,
  4. constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Dan Reșitnec, după ce acesta a obținut prin concurs funcția de șef de cabinet al primarului Dominic Fritz.

 

 

  • La 15 iunie 1929 a murit matematicianul Traian Lalescu (n. 1882), unul dintre fondatorii teoriei ecuaţiilor integrale, autorul primei lucrări sintetice importante în acest domeniu din literatura ştiinţifică. Din iniţiativa sa a luat fiinţă Şcoala Politehnică din Timişoara, al cărei prim rector a fost (1920-1921). Membru post-mortem al Academiei Române din 1991.

 

 

 


Sursă calendar evenimente: rador

 

 

Citește și:  Horia Colibășanu în dialog cu Robert Șerban despre volumul „Dincolo de limită“ de Reinhold Messner, la Librăria Humanitas din Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*