Redacție July 20, 2021

 

Cât de în siguranță te simți în trafic dacă ești pe motocicletă? Ce faci dacă ești martor sau implicat într-un accident în care un motociclist este rănit? De ce mersul pe motocicletă trebuie să fie în primul rând o acțiune inteligentă și abia apoi o sursă de adrenalină?

 

Sunteți invitați să aflați răspunsurile acestor întrebări și să descoperiți experiența unică a lumii motocicliștilor, duminică, 25 iulie 2021, de la ora 17:00, în parcarea VIP Iulius Mall din Timișoara.

Ride SAFE, Ride SMART este un eveniment-atelier educativ în cadrul căruia veți afla ce trebuie și ce nu trebuie să faceți în cazul unui accident în care este implicat un motociclist. Doritorii vor fi instruiți de medici din cadrul SMURD, ATI si UMF, prezenți la fața locului. De asemenea, timișorenii vor avea ocazia să se întâlnească și să stea de vorbă cu o personalitate în domeniul curselor cu motociclete din România, Vlad Neaga, multiplu campion național la supermoto și viteză pe circuit, și campion balcanic la viteză pe circuit. Pilotul va relata cum a gestionat, de-a lungul carierei sale, căzăturile de pe motocicletă, inevitabile într-un parcurs marcat de performanțe. Vizitatorii vor afla câteva tehnici esențiale în astfel de cazuri.

Vor fi prezenți și oamenii de la Pașcotă Racing Team.

 

„Ideea organizării acestui eveniment, deschis tuturor, ne-a venit după ce am observat cât de expuși sunt motocicliștii în trafic, în oraș și în afara lui. În plus, și printre pasionații de motoare există persoane care pun adrenalina mai presus de propria siguranță, uitând că, acasă îi așteaptă familia. Dorim astfel să arătăm ce înseamnă o mentalitate sănătoasă în această comunitate, de la pregătirea pentru situații de urgență până la a avea un vehicul întreținut, deci, sigur. Vrem să ne facem cunoscuți și ca parteneri de trafic pentru șoferi, și în calitate de grup implicat în societate”, au declarat organizatorii evenimentului, Ride and Ride Timișoara MF, asociație cu 600 de membri, motocicliști pasionați și care promovează conducerea preventivă și o conduită corectă în trafic.

 

Citește și:  Teatrul Național din Timișoara se pregătește de premieră, primul spectacol conceput și realizat în contextul pandemiei

 

Ride Safe, Ride Smart este susținut de SMURD, ATI, UMF, Iulius Mall, Primăria Timișoara și Timiș Events. În parcare, vor fi expuse motociclete din partea Automobile Bavaria BMW Motorrad. De asemenea, Trust Moto Shop, Moto Garage TM, Bike ME și Rocket Spin le vor oferi participanților ateliere aplicate interactive pe teme moto precum suspensiile unei motociclete sau mentenanța elementară necesară pentru a te bucura de o plimbare în siguranță, precum și o zonă de divertisment.

Intrarea este liberă.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*