Țin minte că odată, au trecut mulți ani de atunci, citeam ceva despre cel de-al Doilea Război Mondial.
Și la un moment dat m-am întrebat, semnele erau atât de evidente cu mulți ani înainte de a se întâmpla nenorocirile alea. Cum de oamenii de atunci au fost atât de orbi încât să nu vadă încotro se îndreaptă lucrurile?
După aceea m-am gândit că probabil omenirea a învățat ceva din asta.
Britanicii, de exemplu, unde mulți din clasa conducătoare de la nivel foarte înalt erau simpatizanți, sau chiar promotori ai fascismului, trebuie să fi învățat ceva când propria lor politică le-a căzut în cap sub formă de bombe și rachete.
Din păcate se pare că omenirea nu învață nimic din istorie, după un timp apar alte gunoaie care falsifică istoria și trec de partea răului, iar ciclul se reia.
Și acum se întâmplă ceva asemănător, neofasciștii sunt încurajați chiar de către guvernele unor țări care se pretind a fi civilizate. Și în Europa și în alte părți. Chiar și la noi, suporterii ăia cu cămăși negre pe care era scris ceva cu litere gotice nu erau decât niște neonaziști în stadiul de embrion.
Totul se întâmplă pentru bani, în folosul fabricanților și traficanților de arme, și în folosul politicienilor mituiți de către aceștia.
Și la un moment dat, dacă nu ne vom trezi la realitate cât se poate de repede, vom plăti cu toții pentru orbirea de care dăm dovadă. De fapt plătim deja, din fericire deocamdată numai cu bani.
Președintele Africii de Sud susține că e supus la presiuni în legătură cu poziția neutră cu privire la războiul din Ucraina.
Eu în locul său aș fi chiar foarte îngrijorat.
Pentru că Africa de Sud este o țară care deține incredibil de multe resurse dorite de alții.
Așa că nu e nevoie decât de un mic pretext pentru ca țara aia să se trezească plină de militari străini care să caute să implementeze și acolo democrația.
CIA a declanșat o campanie online de recrutare a spionilor ruși.
Dacă aveți nevoie de un bănuț fără muncă, puteți să aplicați.
Nu e nici o problemă dacă nu sunteți spioni, că doar nu o să vă ceară ăia legitimații sau diplome de spioni semnate de Putin.
Spuneți și voi că ați cunoscut un rus care v-a propus să fiți spion rus, aici în Romănia.
Puteți să le dați informații citite din ziare, citiți pe internet ce scrie agenția TASS sau Pravda, sau dacă nu vă place să citiți, vă uitați la Digi sau la ProTV, ca informațiile să fie aceleași cu cele pe care le difuzează cei de la CIA ca să fie retransmise aici, și le retransmiteți la americani. Bineînțeles că veți cere banii înainte.
De fapt nici agenții de la filiala CIA din România nu fac lucrurile altfel, s-au publicat la un moment în presa română niște documente scurse de la americani din care se vedea că ăia nu făceau altceva decât să citească ziarele de la noi și să trimită rezumatul acasă la șefii lor.
Să știți că merge.
Am citit la un moment dat o carte, se numește „Agentul nostru Victor”, scrisă de Stejărel Olaru. Puteți să o cumpărați sau o găsiți gratis pe internet, în format pdf.
Este o biografie a unui escroc, fost legionar, care a plecat din România cu ajutorul securității de atunci, și și-a bătut joc și de ăștia de aici, și de ăia de acolo care l-au recrutat pentru a fi spionul lor.
Tot din acea carte veți afla că majoritatea celor de acolo, din acele vremuri, „diaspora” cum își spuneau ca să pară mai interesanți, nu erau decât niște lepădături ordinare care și-ar fi trădat și mamele dacă ar fi câștigat ceva din asta. Aproape toți erau agenți ai securității și se turnau unii pe alții. Aștia erau cei care au venit după’90 să ne învețe ce este democrația.
Sau, țin minte că am citit într-o altă carte, nu mai știu cum se numește, despre un „spion” din Cuba pe care l-au recrutat cei de la CIA.
Se stricau de râs cubanezii ăia de cât de proști erau ăștia de la CIA. Și mai făceau și niște bani serioși din toată afacerea.
Iar mai târziu, dacă sunteți harnici, poate veți fi sprijiniți să deveniți agenți de influență, asasini economici.
O să vă invite ăia să vă școlarizați acolo la ei, vă vor da fonduri și vă vor sprijini să ajungeți în funcții importante, poate în parlament, poate în vreun minister, poate să fiți pastor într-o sectă din care fac parte mii sau zeci sau sute de mii de mii de oameni pe care va trebui să-i manipulați spunându-le că este voia Domnului să facă ce le spuneți să facă. Nu va trebui nici acolo să faceți mare lucru, nu trebuie decât să fiți de acord să mai cumpărăm niște rachete, câteva sute de mii de tablete care nu vor sta închise într-un depozit până când vor fi casate, sau să facem o autostradă care nu se va termina niciodată, poate ceva vaccinuri împotriva Germenului Andromeda, sau ceva asemănător.
Ăștia pe care-i avem acum, sau majoritatea liderilor actuali din Uniunea Europeană, cum credeți că au ajuns unde au ajuns? Chiar și-a închipuit cineva că ar fi niște inteligenți?
Au apărut pe traseu autobuzele electrice.
Am văzut și eu unul zilele trecute, nu știu cum e înauntru, dar pe afară sunt foarte frumoase.
Și galbenul ăla se vede de la o poștă. E mult mai frumos decât violetul acela impus de niște foști edili care au înțeles că ceea ce caracterizează acest oraș este o echipă de fotbal de mâna a 7-a.
Revoluționarii din Timișoara se întâlnesc cu primarul ca să-și rezolve problemele.
Asta este o știre pe care nu o înțeleg.
Au trecut peste 33 de ani de când a avut loc revoluția. Deja ne apropiem de finalul ciclului și în curând vom ajunge la acel moment când va avea loc o nouă revoluție, când niște noi oportuniști vor căuta să le smulgă vechilor revoluționari privilegiile incredibile de care au beneficiat, terenuri, afaceri, chiar și bursa aceea de câteva mii de lei nu e de aruncat, mai ales dacă beneficiezi de ea timp de zeci de ani, ca să profite ei, noua generație de revoluționari, de ele.
Și foștii revoluționari încă au probleme.
Care or fi problemele alea? Nu a reușit revoluția să aducă schimbările dorite? Eu spun că în mare ne-a ieșit ce am dorit atunci, am vrut capitalism, avem capitalism, am vrut libertate, suntem liberi să spunem și să facem ce vrem, am vrut să putem ieși din țară, putem să facem, am vrut mâncare, supermarketurile sunt pline. Poate lucrurile nu sunt perfecte, dar nici nu se poate așa ceva. Nu a iesit povestea cu Punctul 8. Nici nu avea cum să se întâmple așa ceva, ăia vechii avuseseră timp să învețe care este mersul lucrurilor și astfel au putut să-și împartă între ei ceea ce era al nostru, al tuturor. Și au mai primit și revoluționarii câte o ciozvârtă, că la ăia le trebuiau oameni care să stea în față.
Și atunci, care or fi problemele alea?
Reprezentanții unor oameni care s-au căcat într-o parcare ne caută acum prin gunoaie, căutând să arate că nici noi nu suntem chiar perfecți.
Vedeți voi, de aceea e bine ca fiecare să rămână la el acasă.
Nu era o idee rea aceea lege comunistă cu “Buletinul de Timișoara”, care chiar se aplica prin anii ‘50-60 (nu se aplica numai la Timișoara, se aplica în orice oraș mare din țară). Dacă erai o personalitate de care un oraș oarecare chiar avea nevoie, erai binevenit să te muți acolo.
Dar gunoaiele rămâneau acasă la fiecare.
Un protestatar a fost coborât de pe scenă după avertismentul de „fascism”
Fostul secretar de afaceri al Marii Britanii Jacob Rees-Mogg a fost întrerupt luni (15 mai) de un bărbat care a avertizat audiența despre „câteva caracteristici ale fascismului”.
Deputatul conservator se adresa conferinței naționale de conservatorism din Londra când bărbatul neidentificat a urcat pe podium și a preluat microfonul, potrivit Reuters.
Imediat ce protestatarul a rostit cuvântul „fascism”, organizatorii au oprit microfonul, iar securitatea l-a îndepărtat de la locație.
Autoritățile din Serbia au expus public stive de arme și cutii de grenade de mână din miile de arme, inclusiv lansatoare de rachete antitanc, pe care le-au predat sârbii după cele două masacre care au avut loc recent, soldate cu 17 morți, mulți dintre ei copii.
SUA: Cel puţin trei morţi într-un atac armat în New Mexico
Un atac armat s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi mai mulţi răniţi, printre care doi poliţişti, luni, la Farmington, în New Mexico (sud-vestul Statelor Unite), a anunţat poliţia oraşului, transmit AFP și Agerpres.
Comisia electorală din Turcia confirmă organizarea turului doi al scrutinului prezidenţial
Preşedintele în funcţie al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial, dar nu a obţinut peste 50% din voturi, astfel că îl va reîntâlni în turul al doilea pe Kemal Kilicdaroglu, candidatul alianţei opoziţiei, anunţă Comisia electorală centrală de la Ankara.
Preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a spus că există o presiune extraordinară asupra ţării sale pentru a-şi abandona poziţia nepărtinitoare în privinţa războiului din Ucraina. Potrivit acestuia, Africa de Sud nu va lua partea nimănui în „efectul unei dispute între Rusia şi Vest”. În urmă cu câteva zile, ambasadorul american în Africa de Sud a acuzat […]
Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a lansat un nou efort de a profita de ceea ce oficialii serviciilor de informaţii americane consideră a fi o oportunitate „fără precedent” de a-i convinge pe ruşii nemulţumiţi de războiul din Ucraina şi de viaţa din Rusia să le împărtăşească secretele, postând luni pe internet un videoclip de recrutare cinematografic, produs cu fineţe şi bine pus la punct, transmite CNN.
OMS: Îndulcitorii fără zahăr nu ajută la slăbit și pot fi periculoși
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis luni o recomandare împotriva utilizării îndulcitorilor fără zahăr (NSS) ca metodă de slăbit, arătând că datele adunate până în prezent arată că aceștia nu sunt eficienți, ba mai mult, pot provoca afecțiuni precum diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare, informează Agerpres.
Reprezentantul Astaldi, Luca Pier Canino, ar fi primit de la un subcontractor, prin intermediar, suma de 50.000 de euro pentru ca firma respectivă, Brom Build Corporation, să obțină noi lucrări pe lângă cele contractate de compania italiană. Intermediarul banilor era Ionel Leancă, asociatul lui Marin Anton, iar dezvăluirea a fost făcută de un martor al apărării în procesul în care fostul deputat PNL e acuzat de o mită de 5 milioane de euro.
Vladimir Vladimirovici Putin și Xi Jinping, președinții celor „mai mari puteri vecine și parteneri strategici la toate nivelurile”, își strâng călduros mâinile și se privesc languros, ca în orice poză oficială. Țarul de la Kremlin îi șoptește omologului său, cât să fie auzit de jurnaliști: „Împreună, ar trebui să împingem înainte aceste schimbări care nu s-au mai întâmplat de 100 de ani. Aveți grijă de voi!”[1] Deloc întâmplător, în ajunul crucialei întâlniri, premierul Mihail Mișustin tocmai ce declarase că „Rusia este sincer interesată în consolidarea şi mai mult a asocierii noastre cuprinzătoare şi a angajamentului strategic cu China. Relaţiile noastre se află la cel mai înalt nivel din întreaga istorie de multe secole şi influenţează formarea agendei globale, în logica multipolarităţii.”
Ce fel de societate creăm printr-o generație de adulți care nu au studiat geografie?
Guvernul se împrumută pe bandă rulantă. Datoria publică a României a trecut de 700 mld. lei
Regele Charles al III-lea, vizită oficială în România în luna iunie – surse
Potrivit acestora, vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort. Este prima vizită în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare.
Începând de luni, 15 mai, pe străzile din Timișoara circulă deja patru autobuze electrice Karsan. Urmează să mai apară pe traseu 40 de autobuze fabricate în Turcia.
Muzicieni profesioniști vor cânta pe o ambarcațiune amenajată în stil baroc, care va naviga pe Bega
Concert inedit la Timișoara, în cadrul Festivalului Baroc, care ajunge anul acesta la ediția a XI-a. Duminică, 21 mai, de la Podul Decebal la Podul Ferdinand, o ambarcațiune amenajată în stil baroc va naviga pe râul Bega, în timp ce muzicieni profesioniști vor interpreta muzică veche, pe instrumente de epocă și îmbrăcați în costume din alte vremuri.
Ne dădură oltenii cu duhoarea peste nas!
Se supărară oltenii! Isprava cu cei doi tineri din zona sudică a țării care și-au făcut nevoile mari într-o parcare subterană din centrul Timișoarei nu a fost digerată deloc de unii urmași de-ai lui nea Mărin. Se pare că rușinea a fost prea mare pentru aceștia, așa că au trecut rapid la acțiune, pentru a mai spăla din pățania urât mirositoare.
Celebra melodie a lui Gheorghe Dinică, „Sunt vagabondul vieții mele“, are parte de o interpretare inedită realizată de Tias (din Insulele Reunion) și Silvia Antemia, în cadrul proiectului Sofa Sessions, care a fost inițiat de muzicianul timișorean Dan Oros și care a evoluat rapid într-o trupă online multiculturală care adună oameni din diverse țări. Piesa […]
FOTO. Cinema Timiș se pregătește de marea redeschidere. Se fac ultimele finisaje
Cinematograful Timiș din centrul Timișoarei, din Piața Victoriei, urmează să se redeschidă în curând. Aici se fac ultimele finisaje. Pe lângă sala care va găzdui proiecții de film, spectacole și concerte, care are aproape 500 de locuri, Cinema Timiș mai are o sală multifuncțională, unde vor putea avea loc concerte și piese de teatru independent.
La invitația asociaței revoluționarilor ,,A.L.T.A.R-1989” Timișoara, președinte Virgil Hosu, în data de 17.05.2023, la ora 12:00, la Consiliul Județean Timiș, sala ,,Revoluției”, Iulian Mihai Dodu, secretar de stat, în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, va fi prezent pentru o întâlnire cu prefectul de Timiș, primarul Timișoarei și revoluționarii.
Cu acest prilej, vor fi prezentate, dezbătute și căutate soluții la multiplele probleme cu care se confruntă revoluționarii, unele vechi de peste 30 de ani, care nici acum nu au fost rezolvate.
Prima ediție a Festivalului Multicultural de Ziua Tradițiilor Maghiare, la Timișoara (foto)
Prima ediție a Festivalului Multicultural de Ziua Tradițiilor Maghiare, Bánsági Majális 2023, a avut loc pe parcursul zilei de duminică 14 mai la Muzeul Satului Bănățean. Evenimentul a inclus o expoziție de fotografie etnografică, reprize de sansuri populare și câteva competiții sportive, iar printre activitățile puse la cale de organizatori s-au numărat și alte surprize […]
Spectacol cu marionete gigantice în Piața Libertății. Un cunoscut basm prinde viață din nou
„Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte”, un spectacol de teatru cu marionete gigantice, muzică live și o distribuție formată din peste 50 de actori și figuranți, revine în Piața Libertății din Timișoara, în perioada 25 – 30 iulie 2023. De marți până duminică, începând cu ora 21:00, piața se va transforma într-o lume a fantasticului, în care fiecare element prezent are o conotație specială.
Teatrul Național din Timișoara continuă Anotimpurile FEST-FDR cu un eveniment unic, o premieră absolută pentru Timișoara și un moment de vârf al Capitalei Europene a Culturii. Joi, 20 iulie și vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul Național prezintă spectacolul THE INFERNAL COMEDY / COMEDIE INFERNALĂ, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american…
Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, vine la Timișoara
Un eveniment excepțional, dedicat științei și descoperirilor remarcabile va avea loc joi la Universitatea de Vest din Timișoara. Profesorul Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, va împărtăși cunoștințe și perspective în domeniul său de expertiză.
Echipamentul medical, aflat în dotarea Secției de Medicină Internă, în Compartimentul Gastroenterlogie al Spitalului Clinic CF Timișoara, se utilizează atât în scop de diagnostic, cât și terapeutic.
Ce facem astăzi, 16 mai 2023, în Timișoara?
Marți, 16 mai, puteți viziona mai multe expoziții cu tematici diferite în oraș.