V.V. July 13, 2021

 

 

Dominic Fritz a făcut, marți, o criză de nervi în Consiliul Local Timișoara înaintea votului pe cele două proiecte de HCL prin care va fi nevoit să își publice diplomele de studii și dovada domiciliului în Timișoara.

 

Totul a început de la faptul că Marius Craina, consilier local din partea PRO România, a propus pentru ședința de marți două proiecte de Hotărâre de Consiliu Local prin care aleșii locali din Timișoara vor fi obligați să își facă publice diplomele de studii, dar și domiciliul.

 

Cele două proiecte sunt:

 

  • Proiect de hotărâre privind promovarea transparenței instituționale în Primăria Municipiului Timișoara prin publicarea actelor de studii ale primarului, viceprimarilor, consilierilor personali ai primarului și viceprimarilor precum și a angajaților care dețin funcții de conducere.

 

  • Proiect de hotărâre privind promovarea transparenței instituționale prin publicarea dovezii domiciliului aleșilor locali ai Unității Administrativ Teritoriale Timișoara.

 

Discuțiile pe tema celor două proiecte au degenerat în atacuri la persoană din partea consilierilor USR, totul culminând cu ieșirea nervoasă a primarului Dominic Fritz.

 

 

În final, cele două proiecte au fost adoptate cu câte 14 voturi fiecare.

 

 

 

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor și are în spate o echipă de oameni pasionați pentru a acoperi domenii variate pentru un oraș cât mai informat.

🔸SUSȚINE și tu jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

 

4 thoughts on “Dominic Fritz, ieșire nervoasă în Consiliul Local Timișoara din cauza proiectului despre domiciliul său VIDEO

  1. Comentariul asta ne lamureste ce ascunde primarul:
    “Pt functia de consilier local nu este obligatoriu domiciliul in ro, e suficienta resedinta. pt primar e putin diferit, legea electorala, codul administrativ si constitutia ii permit sa candideze si sa fie ales, dar la validarea mandatului a fi o problemutza de neconstitutionalitate, ca, dupa noul cod administrativ din 2019, primarul nu mai e doar ales public, cum era in vechiul cod si cum sunt, in continuare, consilierii locali, ci este demnitar, pt care constitutia prevede ca trebuie sa aiba domiciliul obligatriu in ro, nu doar resedinta. contestattiile judecate de instanta cred ca au fost pe dreptul de a candida si de a fi ales, ne/constitutionalitatea validarii mandatului nu cred ca s a mai judecat, ca a fost contestata dupa termenul legal 🙂 practic, cazul a fost rezolvat pe procedura, nu pe fond 🙂 argumentul asta ca “instanta a decis deja” e o jumtate de adevar, pe care fiecare o foloseste convenabil. acum, really, eu nu l am auzit nici pe fritz, nici pe avocatul lui zicand ca are domiciliul in tm 🙂 au ocolit raspunsul clar si au perpetuat confuzia intre domiciliu si resedinta 🙂 “

  2. Ceva ascunde.Romania trebuie condusa de romani patrioti nu de personaje dubioase care duc la regres orasul Timisoara si intreaga Romania.Partidul lor ne vine contra principiilor crestine ce le avem din mosi stramosi .Primarul Robu era de 10 ori mai bun ca primarul actual,dar noi romanii credem ca altii trebuie sa ne invete.Romania poate si singura,avem si noi potentiale ,nu avem nevoie de straini sa ne conduca ca deja vedem ca sunt pusi de UE sa falimemteze Romania si sa depindem de UE.Timisoara trebuia sa fie la o alta statura.Deja se vad lucrurile ca merg in jos.Lipsa de transparenta pune pe ganduri cetateanul de rand care va alege divers.Romanii au invatat lectia ca nu trebuie sa isi mai puna increderea in straini

  3. Ce ascunde Fritz? Se teme ca se va afla ca e copilul din flori a lui Ciuhandu ? Facut cu Helga din Karlsruhe?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*