Anton Kovacs July 14, 2021

Nu suntem în stare, ditamai orașul, să facem rost de 1000 de coșuri de gunoi, dar sistematic ne facem de rușine făcând întreaga țară să râdă de noi.

Ieri a fost din nou circ în Consiliul Local pe teme de domiciliul lui Fritz.

Povestea asta arată nivelul la care a ajuns analfabetismul funcțional în România, nu înțeleg nici politicienii, nu înțeleg nici ziariștii, că ei în facultate au învățat cum se scrie “i” ul, nu să înțeleagă sensul textelor scrise în limba română.

Pe scurt, povestea stă cam așa:

Există o lege europeană care spune că orice cetățean european are reședință într-un oraș oarecare din Europa poate candida la tot felul de funcții în acel oraș. Asta trebuie să rețineți.

Mai există și o lege românească unde se pomenește de domiciliu, dar nu ne interesează pentru că trăim în Europa și legile europene sunt mai tari decât alea românești.

Problema vine de la confuzia noțiunii de “reședință” cu “domiciliu”.

“Domiciliu” e ăla scris în buletin, unde te caută ăia prima dată când vin să te aresteze, că ai fost corupt. Sau când te cheamă la armată.

Reședință e aia unde locuiești, bineînțeles cu o formă legală, la noi i se spune “viză de flotant”.

Ăștia, se știu ei, tot se leagă de domiciliu, vezi și titlul articolului de mai jos că e tot cu domiciliu, neînțelegând că nu interesează pe nimeni unde are primarul domiciliiul.

Reședința e importantă.

Deci, dacă Fritz a avut flotant în Timișoara în momentul în care a candidat la alegeri înseamnă că totul e OK.

Si sincer să fiu, nici diplomele alea nu mă interesează, că dacă mă uit cine a terminat o facultate în țara asta…

Pe de altă parte și Fritz greșește. Probabil nu el, dar e posibil ca cei care îl consiliază să fie și ei niște idioți.

Pune domnule viza aia de flotant pe site-ul primăriei, dacă ai vreo paranoia în privință datelor de interes personal blurezi strada și numărul și lași numai “Timișoara”, pune și diplome, care or fi, și termini cu circul, că o tot frecăm cu tot felul de mâncare pentru porumbei, consilierele locale mângâie pectoralii polițiștilor locali, (la figurat bineînțeles), altora le plac jandarmii (tot la figurat) și nu mai avem timp să ne ocupăm de WC-ul ăla din piciorul podului dinspre Maria.

Asta v-aș facă eu ăstora care tot mâncați rahat cu probleme inexistente, v-aș duce acolo și nu ați pleca acasă până nu e toaleta aia lună-bec, inclusiv instalațiile schimbate și totul funcțional, să vedeți și voi ce înseamnă muncă adevărată, că o viață ați frecat-o degeaba.

***

Medicii amenință. Acum când e și pe banii lor nu mai e bun Covidul, a fost bun numai când ceilalți plăteau și ei câștigau.

***

Ieri au început să cadă tot felul de chestii dintr-un F16, din ăla cumpărat la second hand cu un preț mai mare decât greutatea lui în aur.

Dar e o știre pozitivă, dacă cade din el înseamnă că zboară. Eu, după ce citisem că le cumpăra aparatură de bord eram sigur că nu au nici motoare.

***

Chestia asta cu coșurile de gunoi pe care nimeni nu vrea să le vândă e și ea penibilă.

Primăria dorea să dea vreo 31 de euro/bucată.

Din curiozitate m-am uitat cât costă un coș din ăla de gunoi din plastic, modelul care e la noi pe stâlpi: La noi e 1000 de lei. Dar în China pornește de la 5 și ajunge la 14 USD.

Dar eu aș face altceva, în una din întreprinderile subordonate primăriei ar mai trebui să lucreze niște tinichigii, care să aibă niște scule, un valț din ăla de roluit tabla și alte chestii. Si m-aș pune să fac niște coșuri de gunoi timișorene, asemănătoare cu alea de la Mallul din Calea Sagului, ce nu a văzut Parisul. La un pret infim.

Sau aș pune niște arhitecți de la partid să proiecteze ei diseară un coș de gunoi care să arate și bine, și să fie ieftin, și ușor de făcut, să se și golească ușor și aș începe să-l produc la tramvaie sau altundeva. Că de fapt ce-ți trebuie, un disc din tablă pe care-l faci la o presă, un cerc din tablă, 15-20 de șipculițe și niște platbandă să faci un sistem simplu de fixare pe stâlpi. Și 20-30 de șuruburi M4 sau M5.

Treabă de lucrare de examen pentru niște ucenici.

***

Se pare că cei de la Giroc au treabă cu DNA-ul.

Eu, dacă aș fi un șef DNA, ceva mai mare, unul care să poată lua astfel de decizii, aș face acolo la Giroc o filială flotantă a DNA. Pentru următorii 4-5 ani.

Si după aceea aș lua frumos fiecare parcelă de teren din Giroc și Chișoda și aș analiza actele. A cui e acum, a cui a fost înainte, cine a cumpărat-o, de la cine a cumpărat-o, ăla a avut dreptul să fie împropretărit sau nu, a avut el strămoși cărora comuniștii le-au luat pământul, Kovacs ăla care a fost împroprietărit a fost un urmaș al lui Kovacs ăla de dinainte sau niște șmecheri au căutat pe cineva cu același nume și i-au dat și ăluia 100 de Euro să semneze ce i se pune în față?

Și vă garantez vă rezultatele ar fi surprinzătoare, s-ar descoperi o caracatiță transpartinică care se întinde peste o bună bucată de țară. Chiar și numai dacă analizăm ce s-a întâmplat la Giroc în ultimii 31 de ani. După aceea putem să ne întindem și spre Timișoara unde rahatul e infinit mai mare.

***

jurn_ind

 

***

 

Americanii încep să aibă probleme: inflaţia a crescut în iunie la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, ajungând la 5,4% an/an

 

***

 

Talibanii avertizează Turcia, după ce Erdogan a anunțat că soldații turci nu vor pleca din Afganistan odată cu restul trupelor NATO

Talibanii au atenţionat marţi Turcia în legătură cu menţinerea de trupe în Afganistan după retragerea forţelor străine din această ţară, spunând că este o decizie “condamnabilă”, relatează AFP.

 

***

 

VIDEO Atac terorist, cu morţi şi răniţi, într-o zonă aglomerată din Kabul. Atentatul nu a fost revendicat

 

***

 

Lufthansa renunţă la formula „Domnelor şi domnilor, bine aţi venit la bord”. Care este motivul din spatele deciziei

400x200.jpg

Compania Lufthansa a anunţat că va renunţa la formula obişnuită de adresare deoarece, în scurt timp, comunicarea între echipaj şi pasageri va fi „sensibilă la identitatea de gen”. Purtătorul de cuvânt a precizat că vor exista formule de adresare precum „Dragi oaspeţi, bine aţi venit la bord”.

 

***

 

Florin Cîțu rămâne interimar la Finanțe pe toată perioadă permisă de lege

Florin-Citu.png

Premierul Florin Cîțu își propune să rămână ministru interimar al Finanțelor Publice pe toate perioada permisă de lege, de 45 de zile, în contextul în…

 

***

 

Medicii ameninţă cu blocarea activităţii în spitale, dacă sunt obligaţi să se testeze de coronavirus pe banii lor

Medicii, asistentele şi infirmierele care nu s-au vaccinat ameninţă cu blocarea spitalelor dacă vor fi obligaţi să îşi plătească testele PCR din buzunarul propriu, aşa cum vrea Guvernul. Spun că ar ajunge să dea pe teste în fiecate lună chiar şi jumătate din salariu. Între-timp, Franţa şi Grecia au anunţat că imunizarea devine obligatorie pentru tot personalul medical, iar cei care nu se supun vor fi sancţionaţi.

Testarea ar putea fi obligatorie pentru angajaţii din spitalele româneşti care nu s-au vaccinat şi refuză în continuare imunizarea. Dar nu acum, ci când numărul de îmbolnăviri va crește.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs–15.06.2021

 

***

Romanii au ajuns sclavii medicamentelor dubioase din reclame. Autoritatile probeaza o indiferenta criminala: “Exista companii farmaceutice foarte agresive”

Romanii isi pun singuri viata in pericol cumparandu-si medicamente pe care le vad la televizor in diverse reclame.

 

***

 

Infectiile nosocomiale, bagate sub pres. Cifrele subevaluate drastic intr-un raport al Avocatului Poporului

Peste 23.000 de infectii nosocomiale au fost raportate de spitalele romanesti la nivelul anului 2020, arata un raport recent intocmit de Avocatul Poporului.

 

***

 

Incident aviatic în România. Bucăţi desprinse dintr-un avion F-16 aflat în zbor

 

***

 

Scădere îngrijorătoare a producției industriale

productie-industriala.jpg

România a consemnat în luna mai 2021 o scădere de 6% a producției industriale față de luna anterioară (serie brută). De reținut, acest rezultat a…

 

***

 

România, cea mai mică productivitate a resurselor naturale

646x404.jpg

România a avut în 2020 o productivitate a resurselor naturale mai redusă decât Bulgaria, situându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană, arată datele publicate marţi de Eurostat.

 

***

 

Coaliția de guvernare a decis indexarea contractelor publice cu prețul materialelor de construcții

Ludovic-Orban-Dan-Barna-Florin-Citu-Kele

Coaliţia de guvernare a decis îmbunătăţirea legislaţiei în contextul creşterii preţurilor la materialele de construcţii, astfel încât valoarea contractului să fie actualizată în funcţie de…

 

***

 

Marile afaceri. Prădătorul imobiliar care a cucerit pământul Armatei din Capitală

Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne se luptă, în instanță, să revoce împroprietărirea unui rechin imobiliar cu un teren din sudul Bucureștiului. Terenul măsoară 1,62 hectare și este evaluat la 2,4 milioane de euro. FOTO: Google Earth. ILUSTRAȚIE: Sergiu Brega.

Unul dintre cei mai notorii rechini imobiliari ai Bucureștiului a devenit proprietarul unui teren de 1,62 hectare, la scurt timp după ce a cumpărat dreptul litigios referitor la respectivul activ cu un preț derizoriu, de doar 1 euro pe metru pătrat.

 

***

 

Nicio zi fără o Apocalipsă. Frica de radon, ultima spaimă a românilor

Radon, femeie cu mască

Nu știm de unde și de către cine li s-a comandat membrilor corpului universitar că ar trebui să se implice, cu orice preț și în orice împrejurare, în spațiul public, în întâmpinarea urgențelor și neliniștilor din zona publică. Mai mult decât atât, intervențiile universitarilor pe diverse teme ale interesului public sunt marcate, în exclusivitate, de proliferarea spaimelor, de comunicări ultimative, de teribilismul academic care cultivă frica eshatologică a judecății de apoi.

 

***

 

curs

 

***

 

Turnul de apă din Iosefin primește o nouă viață. Puțină istorie a apei în Timișoara

turnul-de-apa-iosefin.jpg

Primăria Timișoara a lansat achiziția lucrărilor aferente obiectivului „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin”. Obiectul contractului îl reprezintă realizarea…

 

***

 

Nimeni nu vrea să aducă coșuri de gunoi noi pe străzile din Timișoara. Licitația primăriei a fost anulată

Nu vom avea prea curând coșuri de gunoi noi pe străzile din oraș. Primăria nu a găsit nicio firmă care să aducă la Timișoara 1.000 de coșuri de gunoi, pentru 31.000 de euro. Licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți.

 

***

 

La pas, cu primarul Timișoarei, în Torontalului

216871976_2970347569913881_8514633395411

Nu ai locuri de parcare? Străzile din cartier sunt pline de gropi? Te deranjează mirosul de cauciuc sau ambrozia a pus stăpânire pe terenurile neîngrijite? Poți să prezinți orice nemulțumire echipei lui Dominic Fritz, care vine să te întâlnească în zona Alexandrescu – Toronatalului.

”Primarul Dominic Fritz și echipa primăriei

 

***

 

Primarul Dominic Fritz, obligat să-și publice pe site-ul Primăriei Timişoara copia actului de identitate care atestă domiciliu

Consilierii PNL, PSD şi Pro România au votat în şedinţa Consiliului Local de marți o hotărâre care obligă Primăria Timişoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari şi personal cu funcţii de conducere, pentru a se demonstra că aceştia au domiciliul în Timişoara. Consilierii locali ai USRPLUS au arătat că acest proiect este ilegal şi neconstituţional.

 

***

 

SYMBIOSIS – de la Paris și New York, la Muzeul de Artă Timișoara

Amplasată în salile care fac legătura între colecția Corneliu Baba și cea a modernilor români, expoziția „SYMBIOSIS. Dan Voinea meeting the masters” este deschisă în perioada 21.07-31.10, la Muzeul Național de Artă Timișoara, din Piața Unirii.

Aceasta conține, pe lângă lucrările recente din solo show – o parte din ele fiind extensie a expozițiilor începutului de an din Paris și New York – și o selecție din perioada atelierului din Berlin, care va substitui timp de peste trei luni câteva dintre pânzele lui Corneliu Baba și o parte dintre cele ale modernilor Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian etc. Prin „SYMBIOSIS”, Muzeul Național de Artă din Timișoara vă invită la primul proiect de expoziție în colaborare cu artistul Dan Voinea.  Aflat în portofoliul Slag Gallery New York și Galerie RX Paris, Dan Voinea iese pentru prima oară la rampă după zece ani de absență în România. O face într-un gest de admirație la adresa maeștrilor artei romanești.

 

***

Maestre, muzica! Comuna Giroc, în pragul unei implozii controlate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție

Adio, visul frumos s-a terminat – așa sună primul vers al cunoscutului refren, cântat de celebra formație românească ”Gaz pe foc”. Doar că de data aceasta lichidul inflamabil, pe flacăra deschisă de la Giroc, l-au turnat magistrații Direcției Naționale Anticorupție Timiș. Meticulos și fără să fredoneze! Încă din momentul în care au mărit puterea focului […]

 

***

 

reclama_red

 

***

 

Cine a inventat stiloul? Povestea românului care a inventat primul instrument de scris

Există obiecte care și-au pus amprenta pe evoluția omenirii. Primul instrument de scris din istoria omenirii a fost stiloul. Cu ajutorul acestuia am învățat să scriem, iar prin scriere am reușit să creăm, să împărtășim și să învățăm. Cine a inventat stiloul și care este povestea stiloului vă vom spune în articolul de față.

 

***

 

Ciudanoviţa, orășelul minier din Munții Banatului, gestionat de ruși după 1945, poluat cu uraniu și dat uitării de autorități azi

Ciudanovița nu e un Cernobîl românesc, dar nici nu e cel mai propice loc în care să crești un copil. Locuitorii din Ciudanovița nu au locuri de muncă, medic de familie, farmacie, drumuri sau un microbuz ori un tren care să îi lege de restul lumii. Cele mai multe familii locuiesc în blocuri dărăpănate, construite în anii 50 și visează la zilele când minele funcționau.

Uraniul a fost una dintre monedele în care România a plătit aliatului sovietic despăgubirea de război pentru anii în care Maresalul Ion Antonescu a luptat împotriva URSS pentru recuperarea Basarabiei și apoi pe frontul de est. Alături de alte lucruri prețioase precum lemnul, aurul sau diverse minereuri, extracția de uraniu a fost pe mâna rușilor vreme de mulți ani. După moartea lui Stalin și a tovarășului Dej, minele au intrat în stăpânirea regimului communist de la București, care au transformat locul dintr-un „lagăr” de muncă, într-o colonie/ șantier unde au fost aduși mineri din zona Moldovei, a Câmpiei Române și din alte locuri.

 

***

 

Premiile Sulițăr

1-1.jpg

Olimpiada de la Tokyo se va desfășura fără spectatori. Practic, puteau s-o facă și de-acasă, prin videoconferință. Ia, hai, fiecare sulițaș la el în sufragerie și grijă mare să nu spargeți ceva! Partidul pro-european al Maiei Sandu a cîștigat alegerile parlamentare în Republica Moldova. Asta ne dă speranțe că, la un moment dat, și în România vor cîștiga pro-europenii. Islandezii au testat săptămîna de lucru de patru zile și merge. Probabil în Islanda e foarte mult de muncă cu pescuitul […]

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*