Redacție February 13, 2021

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mers, în cursul zilei de sâmbătă, în Piața 700, după ce în cursul dimineții hala de flori a fost grav afectată de un incendiu. 

 

După ce a discutat cu reprezentanții ISU Timiș și a aflat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, hala a ars din cauza nerespectării unor prevederi elementare privind securitatea la incendiu, primarul Timișoarei a cerut imperativ Consiliului de Administrație a Piețe S.A. să îl demită de urgență pe directorul acestei societăți, Ionuț Nasleu, pentru grave deficiențe de management.

 

„Hala din Piața 700 nu oferă condiții decente comercianților, iar aceștia sunt nevoiți să se încălzească cu aeroterme pe care le aduc de acasă. De asemenea, zona este păzită în timpul nopții tot de comercianți. Hala de flori din Piața 700 a ars din cauza nerespectării unor reguli elementare de protecție împotriva incendiilor. Prejudiciul și responsabilitățile legale le vor stabili autoritățile în urma anchetei. Cer imperativ Consiliului de Administrație al acestei societăți să convoace o ședință de urgență și să îl demită azi pe dl. Nasleu. Nepăsarea și neprofesionalismul domnului Nasleu putea să ne coste vieți. Vedem ce se întâmplă în țară din cauza instalațiilor electrice improvizate”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

 

 

Dominic Fritz consideră că Nasleu avea suficient timp în cei doi ani aflați în fruntea acestei societăți să remedieze aceste deficiențe elementare. Mai mult, dacă la începutul anului 2019, când la cârma societății a fost instalat, Piețe S.A. avea profit, situația societății a ajuns acum critică, la finalul anului 2020 pierderile depășind 2,5 milioane de lei.

Citește și:  23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre Române

 

„Dl. Nasleu este director de doi ani la Piețe S.A., ar fi putut în acest timp să creeze condiții pentru piața de flori. Nu s-a întâmplat și am ajuns aici. Fosta administrație a închis ochii și la managementul defectuos al societății care a avut pierderi sub conducerea dlui Nasleu. Am realizat un raport de monitorizare și evaluare a activității Piețe S.A. pentru perioada 2018-2020 și situația este critică. Dacă la începutul anului 2019, când dl. Nasleu a preluat conducerea societății, aceasta era pe profit, ulterior situația s-a înrăutățit dramatic. La finele anului 2019, pierderile au depășit 1,2 milioane de lei și acum au ajuns la  peste 2,5 milioane de lei”, a mai declarat Dominic Fritz. 

 

În ceea ce îi privește pe comercianții care își desfășurau activitatea în hala de flori din Piața 700, prioritatea administrației este ca aceștia să își continue activitatea neîntrerupt în această perioadă în condiții de siguranță. Vor fi mutați temporar în zona de legume-fructe.

Conducerea Primăriei Timișoara a spus că acordă o atenție deosebită acestei zonei centrale, atât de neglijată de fostele administrații, care nu au reușit să o asaneze și va pregăti un proiect de revigorare a zonei pe care îl va prezenta public imediat ce acesta va fi finalizat.

 

Foto: Constantin Duma

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*