Anton Kovacs February 15, 2021

O știre care a trecut aproape neobservată în presa de la noi: Dpnald Trump a fost achitat. Așa cum am spus săptămâna trecută, tot procesul a fost o simplă mascaradă, pentru că nu știu ce să facă cei ajunși la putere și justiția s-au făcut că lucrează și ei ceva, iar niște avocați au mai câștigat niște bănuți.

Principalul vinovat pentru tot circul urmează să fie un bărbat din New Hampshire care va fi judecat pentru că a fost și el la Casa Albă, împreună cu gloata, și a tras un gât de vin dintr-o sticlă pe care a găsit-o într-un birou.

***

Este vremea să-i luăm la întrebări pe marii seniori ai banilor, miliardarii lumii. Fața nevăzută a lui Bill Gates

image-2021-01-23-24558007-70-bill-gates.

Ieșind pe stradă înainte să se lase întunericul, m-a frapat câte figuri solitare puteau fi văzute în case. Niciuna nu privea cerul roșu-auriu, ci toate erau ațintite cu ochii în laptopuri și, la fel ca mine, făcuseră asta mai toată ziua – scrie Brenda O’Brien în The Irish Times.

***

Contracte năucitoare ale unor companii care produc vaccin anti-Covid, cu exonerare de daune și garantare prin proprietăți de stat

image-2021-01-2-24515836-70-vaccinul-pfi

Peru se luptă din greu cu al doilea val al pandemiei de Covid-19. La fel se întâmplă în Uruguay și Argentina. Marile companii farmaceutice care produc vaccinuri anti-coronavirus pentru țările Americii de Sud (și nu numai) pun presiuni pe guverne, atât în ce privește exonerarea companiilor de răspunderea legală pentru efectele secundare ale vaccinurilor, cât și cu privire la eventuala garantare a plății acestora cu active de stat. Am putea deduce că aceste companii, favorizate de criza Corona, își extind puterea îndatorând state întregi. Negocierile pentru condiții și transparența contractelor s-au blocat și la nivelul UE.

 

***

 

Misiunea “Hope” a trimis prima imagine cu Marte

image-2021-02-14-24605620-70-prima-imagi

Sonda Hope, prima misiune a Emiratelor Unite Arabe pe Marte, a trimis prima imagine a Planetei Roșii. Sonda a intrat pe orbita planetei Marte marțea trecută, Emiratele Unite devenind astfel prima națiune arabă din istorie care își înregistrează prezența pe cel mai apropiat “vecin” al Terrei.

 

***

 

„Anularea” lui Dragoş Bucur şi cei 5 paşi către tiranie descrişi de BBC
„Anularea” lui Dragoş Bucur şi cei 5 paşi către tiranie descrişi de BBC 

Cu ce a „păcătuit” actorul Dragoş Bucur? El a făcut o postare pe Facebook în care spunea că nu poartă mască şi nu se vaccinează. Nu a îndemnat pe nimeni să nu poarte mască şi nici nu a cerut cuiva să nu se vaccineze. A arătat doar atât: că astea sunt opţiunile lui, strict personale, şi că are dreptul să le exprime în public.

 

***

 

Dacian Cioloș: Începem cu pensiile speciale ale parlamentarilor și primarilor, sunt cel mai ușor de eliminat

dacian-ciolos-1-1.jpg

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică că pensiile speciale ale parlamentarilor şi cele ale primarilor vor fi primele care vor dispărea, un proiect…

 

***

 

Cum poți câștiga 11.000 de euro pe lună, la stat. Cazul Elenei Petrașcu, formată de PSD, preluată de PNL și adusă acum de Cîțu la Guvern
Cum poți câștiga 11.000 de euro pe lună, la stat. Cazul Elenei Petrașcu, formată de PSD, preluată de PNL și adusă acum de Cîțu la Guvern

Elena Petrașcu a fost, până acum câteva zile, secretar general al Ministerului Justiției. A ajuns pe această funcție anul trecut, în mandatul liberalului Cătălin Predoiu. Premierul Cîțu a recuperat-o recent la Secretariatul General al Guvernului. Promovată în funcții strategice de PSD, Elena Petrașcu a reușit să adune sume impresionante din participări în consilii de administrație la companii de stat, scrie Valeriu Nicolae într-un comentariu publicat de Libertatea.

 

***

Ascensiunea fulgerătoare a unui şef la Mediu. Secretul succesului: naşul deputat
Ascensiunea fulgerătoare a unui şef la Mediu. Secretul succesului: naşul deputat

În doar două luni, el a ajuns consilier la o primărie rurală, apoi funcţionar public şi, într-un final, director la Protecţia Mediului Galaţi. Apoi, pentru că presa a pus întrebări, s-a suspendat din funcţie.
Finul de cununie al şeful PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a stârnit un uriaş scandal public după ce, printr-o procedură ce aminteşte de cazul chelneriţei ajunsă inginer la Apele Române, a fost numit în funcţia de director la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM).    Înainte de a ocupa această funcţie, în timp record, Sorin Adrian Pîrvu a fost angajat, pe 22 decembrie 2020, la o primărie rurală condusă de un primar PNL, a devenit funcţionar public, a fost transferat pe un post minor la Arii Protejate, de  unde a fost propulsat, fără concurs, director la APM Galaţi. Apoi, din cauza scandalului iscat, a declarat că s-a autosuspendat din funcţie.

 

***

 

Românii pot primi ajutor de la stat 200.000 de euro dacă îşi fac firmă de reparat nave spaţiale la sat

Astronaut care repară o navă spaţială

Deşi sună ca o glumă, ”întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înregistrată ca activitate la Registrul Comerţului şi poate primi fonduri – dacă activitatea are loc în mediul rural

Potrivit AvocatNet, o firmă care se ocupă cu ”Întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înființată în România, la Registrul Comerţului, adăugând în actul constitutiv al viitoarei societăți codul CAEN 3316 – Repararea și întreținerea aeronavelor și navelor spațiale.

Și pentru că această activitate trebuia susținută suplimentar, pentru mai mulți ani repararea și întreținerea navelor spațiale a fost o activitate eligibilă în cadrul măsurilor 6.2 și 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală, destinate înființării de activități non-agricole în spațiul rural.

Persoanele interesate puteau obține până la 200.000 de euro pentru a-și înființa la țară un atelier pentru repararea navelor spațiale.

***

Te poți îmbolnăvi dacă stai în curent? Un medic explică de ce mulți oameni acuză afecțiuni după ce „i-a tras curentul”

mihail pautov - capturva video FB

Mulți oameni din România se tem de „curent” și spun că de aici li s-ar trage o serie de afecțiuni. În Occident, în țările nordice cu precădere, o astfel de temere nu există și chiar este luată în derâdere. Geamul deschis, aerisirea frecventă fac parte din stilul de viață de zi cu zi, iar copiii din aceste țări sunt încurajați să stea afară chiar dacă sunt temperaturi cu minus.

Sunt multe voci și în lumea medicală care dau asigurări că este nejustificată această frică de curenții de aer și spun că nu aceasta reprezintă o cauză de îmbolnăvire, ci dimpotrivă, aerul închis, spațiile neaerisite favorizează acumularea de microbi.

 

***

Business Magazin. Aţi mâncat vreodată insecte? Poate nu ştiţi dar noi românii consumăm deja insecte prin intermediul unui colorant alimentar care se regăseşte în salam, parizer, cârnaţi şi chiar îngheţată

 

***

Înşelătorie în mediul online cu cazuri sociale fantomă. Cum profită escrocii de sensibilitatea unor români

646x404.jpg

O nouă metodă de înşelătorie face ravagii în mediul online. Infractorii se folosesc de cazuri sociale pentru a solicita donaţii şi oferă conturi bancare unde ar trebui depuşi banii.

Citește și:  Revista presei–29.03.2021

***

Cum s-au mentinut la putere magistratii anti-justitie care au sustinut “reformele” PSD-ALDE

Cum s-au mentinut la putere magistratii anti-justitie care au sustinut "reformele" PSD-ALDE

Reformele anti-justitie introduse cu atat aplomb in timpul guvernarii PSDALDE, ce au dus tara noastra aproape de activarea Articolului 7 in Uniunea Europeana, dar si o rusinoasa condamnare la CEDO in cazul Kovesi, au venit nu doar cu concursul CCR sau al diversilor ministri ai Justitiei. Toate modificarile controversate din Justitie nu ar fi putut fi facute fara sprijinul direct al CSM-ului condus in 2019 de Lia Savonea si majoritatea formata in jurul ei sau fara mai multe decizii controversate ale unor instante.

Disputele aprinse din cadrul plenului CSM de joi, 11 februarie, pe marginea proiectului de desfiintare al Sectiei Speciale a scos din nou la iveala schisma ce inca exista la nivelul acestei institutii. Alaturi de aceasta majoritate din CSM, careia joi i s-a alaturat si actualul presedinte, judecatorul Bogdan Mateescu, s-au pozitionat din nou in favoarea SIIJ mai multe asociatii ale magistratilor, asociate cu o serie de controverse, creandu-se un fals echilibru de opinii in contextul in care o vasta majoritate a magistratilor din tara s-au pronuntat in favoarea desfiintarii Sectiei Speciale.

***

Patreon

 

***

 

Dominic Fritz: ”După ce am cerut demiterea lui, Ionuț Nasleu m-a sunat disperat aseară și mi-a scris mesaje pline de injurii, unele repetate și public. Degeaba”

 

Primarul Dominic Fritz spune că a primit mesaje injurioase de la directorul Ionuț Nasleu după ce a cerut demiterea acestuia de la societatea Primăriei Timișoara, Piețe SA.

”Există o confuzie în cultura noastră politică: că agresivitatea discursului public este o măsură pentru putere. Că va câștiga cine are gură mai mare.

Eu înțeleg că asta este lumea în care au crescut unele dintre personajele bizare ale Timișoarei care umplu spațiul public zilele astea, de la Nicolae Robu la prietenul lui de nădejde Ionuț Nasleu. Înțeleg că nu și-ar dori nimic mai mult decât să intru în vulgara lor horă de complexați.

După ce am cerut demiterea lui, Ionuț Nasleu m-a sunat disperat aseară și mi-a scris mesaje pline de injurii, unele repetate și public. Degeaba.

Nu am nici nevoie, nici timp să răspund la înjurăturile și calomniile lor și ale aliaților lor ca să dovedesc ceva.

 

***

 

Piețe SA dă vina pe florari pentru incendiul din Piața 700. Viceprimarul Tabără: „Noi vom deveni vinovații de mâine”

piata-700-incendiu-1.jpeg

După ce sâmbătă seara, directorul general al Piețe S.A., Ionuț Nasleu, a transmis din Florida, unde se află în concediu, că ”prostul de Fritz, îmi cere demisia” în urma incendiului de la sectorul de flori din Piața 700, duminică S.C. Piețe S.A a transmis o replică la acuzațiile primarului. „​Societatea noastră a asigurat energia electrică […]

 

***

 

Povestea Mehalei, satul devenit cartier al Timișoarei, prezentată de Muzeul Banatului/FOTO

mehala istorie

Cei de la Muzeul Național al Banatului Timișoara ne povestesc din nou despre Timișoara anilor trecuți. De această dată, muzeografii au citit arhivele și documentele vremii și ne vorbesc despre Mehala.

Comunitatea cu peste 300 de ani vechime s-a dezvoltat permanent, iar ulterior s-a legat la Timișoara, devenind cartier al acesteia.

***

Fabrica de biciclete de la Timișoara, “cea mai mare din Europa”, pregătită să fie deschisă în luna septembrie

 

 

Fabrica de biciclete pregătită de Sport Mechanical Workshop, unul din partenerii Decathlon, și prezentată ca urmând să fie “cea mai mare din Europa” este în ultima fază de construcție, la Timișoara, și pregătită să fie deschisă în luna septembrie.

Potrivit ultimelor planuri, după faza de start-up, fabrica va produce 1,5 milioane de biciclete anual, normale și electrice. Sport Mechanical Workshop deja asamblează biciclete pentru Decathlon, într-un spațiu închiriat de 5.000 metri pătrați în Timișoara. Însă noua fabrică, poziționată lângă oraș, va avea o suprafață de peste 23.000 metri pătrați, arată freerider și bike-eu.com.

 

***

 

O structură a Primăriei Timișoara a devenit moșia liberalilor în epoca Nicolae Robu

poza-cerc.jpg

Când nu ai suficiente posturi cu care să-ți răsplătești membrii de partid – de la simpli cotizanți și lipitori de afișe, la nume grele (vorba vine) din executive -, nu ai de ales și inventezi noi și noi sinecuri. Exact așa s-au petrecut lucrurile și în cazul unei structuri cu denumire pretențioasă și importanță zero, Centrul Regional de Competențe și Dezvoltare a Furnizorilor în Sectorul Automotive …

***

curs

***

Cum arăta Bucureştiul lui Carol I – Un englez despre capitala României anilor 1870

După venirea pe tron a lui Carol I în 1866, tot mai mulți călători străini au început să fie interesați de România. Bineînțeles, și căile noi de transport și de comunicare au facilitat călătoriile în spațiul românesc. Mulți călători erau doar în trecere prin aceste zone, în drumul lor spre Constantinopol sau părțile Rusiei, însă au existat și unii care s-au arătat cu adevărat interesați de bogățiile și atracțiile țării noastre.

Unul dintre ei a fost James William Ozanne, un aristocrat și memorialist englez, care a întreprins o călătorie în anul 1870 în România, primind un post la consulatul englez,  unde stă trei ani. Ca urmare a acestei călătorii publică, în 1878, la Londra, cartea Three years in Roumania, un volum de amintiri important pentru portretele oamenilor din epocă și descrierile pe care le face societății, politicii și peisajelor românești, așa cum se înfățișau ele la puțin timp după venirea pe tron a noului principe.

În carte se regăsește și o descriere a Bucureștiului, un oraș al contrastelor în acea vreme, unde Orientul și Occidentul se întâlneau, un oraș care încă încerca să scape de aspectul său rural și să se urbanizeze după modelul capitalelor din Vest.

***

Detergentul Unirea

4-5-Page-05_001.jpg

În anii ’90, cînd fu cît pe-aci să se întoarcă Basarabia în granițele de odinioară, se duceau scriitorii noștri pătați în pelerinaj la Chișinău. Acolo, frații patrioți îi spălau cu elogii și-i așezau în vitrina unirii care avea să vie. Cum ar veni, se înfățișa Adrian Păunescu dincolo de Prut și, de unde la plecare era mototolit și decorat cu flegme, la întoarcere, spălat, călcat și învigorat, predica unirea și românismul. Și cîți alții, mai mărunți.

***

Cum ii fila Securitatea pe cetatenii straini cazati la hotelurile din Bucuresti si de pe Litoral

?mmid=b394d564e584073092

In plin Razboi Rece, unul dintre aspectele importante ale muncii de Securitate era si supravegherea cetatenilor straini care ajungeau in Republica Socialista Romania. Intr-un studiu “Strict Secret” al Directiei a IX-a a DSS, sunt dezvoltate metodele de filaj ale hotelurilor din Bucuresti si de pe Litoral.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*