Nicoleta C. April 5, 2020

 

Autorităţile americane au recomandat populaţiei să îşi acopere faţa cu măşti din materiale textile pentru a se proteja de noul coronavirus. La scurt timp după declaraţiile preşedintelui Trump privind noile recomandări, mai multe instituţii au publicat o serie de sfaturi pentru cei care doresc să îşi realizeze foarte simplu şi comod o mască.

Centrul pentru Controlul şi Combaterea Bolilor (CDC) a explicat cum trebuie purtate măştile şi la ce trebuie să fie atenţi cei care şi le confecţionează singuri.

 

 

  •  Măştile textile trebuie să se potrivească perfect peste faţă, dar să fie confortabile şi să fie asigurate bine după urechi sau cap.

 

  •  De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de ţesătură, dar în acelaşi timp să se poată respira fără probleme prin ele şi să fie uşor de spălat în maşină fără a-şi schimba forma.

 

  • CDC recomandă purtarea măştilor atunci când o persoană se află în spaţii publice, de exemplu în magazine sau în farmacii, locurile în care se găsesc mai multe persoane într-un spaţiu închis.

 

  •  Măştile nu trebuie puse copiilor sub 2 ani şi nici persoanelor care au probleme de respiraţie sau sunt în imposibilitatea de a şi le înlătura singure.

 

 

Cele mai simple metode de confecţionare a unor măşti pentru protecţia de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eşarfe sau filtre de cafea.

 

Majoritatea modelelor prezentate de CDC pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece şi legate cu elastice, dar cei care au acasă o maşină de cusut îşi pot confecţiona măşti mult mai elaborate.

Citește și:  Vremea frumoasă a scos timișorenii la plimbare în acest weekend FOTO + VIDEO

 

Vezi mai multe tutoriale cu să îți faci propria mască AICI sau pe happydiyhome.com

sursa Mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*