Redacție May 25, 2020

 

Creșterea pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor pentru copii nu vor fi posibile în acest an, în contextul crizei COVID. Guvernul analizează totuși două scenarii pentru a face majorări, dar cu procente mult mai mici. Totul depinde de evoluţia bugetului în a doua jumătate a anului.

 

Potrivit analizelor făcute la Palatul Victoria, nu sunt bani pentru suportarea acestor măsuri sociale, impuse în Parlament de către PSD și alte partide. Pensiile vor fi majorate, dar cu atât cât va permite economia, susține șeful Executivului.

Ce pare clar e că alocațiile nu vor putea fi dublate în acest an. Cele peste 7 miliarde de lei, cât ar fi efortul bugetar, nu există, a spus Ludovic Orban. Asociațiile părinților admit că e o situație specială, dar pun condiții pentru a o accepta.

Potrivit unor surse din Guvern, în prezent se lucrează la două scenarii: unul în care doar pensiile ar crește cu cel mult 10%, altul cu 15 procente, iar alocațiile cu cel mult cinci. Totul depinde de mai mulți factori.

Decizia va fi luată până la finele lunii iunie, susțin sursele citate, deși alegerile care bat la ușă riscă să complice și mai mult calculele bugetare.

sursa stiriletvr

Citește și:  Festivalul JazzTM se amână până în 2021

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*