Redacție May 25, 2020

 

15 cadre medicale şi specialişti ai Ministerului Apărării pleacă în Statele Unite ale Americii pentru a sprijini medicii din statul Alabama.

 

Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19.

Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus, scrie Mediafax.

Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.

 

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

 

sursa foto: MApN (pagina oficială de Facebook)

Citește și:  Traseul liniei școlare S3 se prelungește până la Piața Gheorghe Domășneanu (AEM)

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*