Nicoleta C. November 14, 2019

 

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11,00, la Teatrul Național din Timișoara e programat un concert – conferință: Enescu pe înțelesul tuturor concert-conferință. Participă baritonul Ștefan Ignat și Ioana Maria Lupașcu la pian.

 

Proiectul Enescu pe înțelesul tuturor se adresează tuturor acelora care vor să înțeleagă muzica lui George Enescu. Vor fi prezentate fragmente din opera Oedipe dar și din alte creații ale maestrului.

Enescu e mai mult decât muzică. Enescu e România, spun organizatorii. ”Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule”, spunea George Enescu. La concertul – conferință, recomandat de ȘTIRI PENTRU COPII, sunt așteptați deopotrivă copiii și adulții.

De aceea, Ștefan Ignat face, prin periplul său muzical, o incursiune în lumea sonoră a marelui artist. Și, totodată, ține o lecție care să ne ajute să ne dezvoltăm imaginația și – de ce nu – cultura, prin muzică.

 

Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti. A fost bursier al Universității Mozarteum din Salzburg (Austria), fiind până în anul 1999 solist al Teatrului de Stat din Salzburg. Din anul 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti.  Este Doctor în muzică, multipremiat la concursuri de canto din Italia și România. Colaborează cu Metropolitan Opera din New York.

Ștefan Ignat este creatorul proiectului de concerte-conferință pe marginea creației lui George Enescu. Concertele-conferință au fost prezentate până în prezent la New York, București, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța, Cluj, Gyula (Ungaria) etc.

Pianista Ioana Maria Lupașcu este absolventă a conservatorului “Ciprian Porumbescu” din București. Ea a studiat masterul la Accademia Europea di Musica. Laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, Ioana Maria Lupașcu a concertat pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania etc.

Citește și:  Colecţie de fotografii şi clişee pe sticlă, de aproape trei veacuri, prezentată online de Muzeul Naţional al Banatului

 

Sursa foto: Radio România Reșița

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*