Redacție November 13, 2019

 

Pierderile tehnologice cu care se confruntă Colterm vor fi plătite de Primăria Timişoara, dar în mai multe tranşe. Decizia respectivă a fost luată, într-un final, de Consiliul Local Timişoara. Emil Şerpe, directorul societății, şi primarul Nicolae Robu au reuşit să-i convingă pe consilieri să aprobe proiectul, prin urmare la Colterm vor ajunge 38,9 milioane de lei. Asigurarea gazului pentru această iarnă depindea de aceşti bani.

Primarul Nicolae Robu a menţionat că la furnizorul de gaz a fost instalat un nou director, care este mai precaut.

 

„Vă rog să tratăm acest subiect cu maximă atenție. S-a schimbat conducerea la E-ON Gaz, la nivel național, și, sigur, înainte eu v-am tot spus că am rezolvat cu câteun telefon multe din lucruri, când eram la limită de a ni se întrerupe gazul. Evident că acum, cu o nouă persoană în funcția de conducere, normal că este precaută și nu se abate sub nicio formă de la normele interne pe care compania le are. Şi ei nu mai pot, ori se plătește în avans, ori au nevoie de anumite garanții. Despre asta e vorba și trebuie să le dăm”, a spus Nicolae Robu.

 

Finanțarea operațiunii se va face printr-un credit bancar. Garanția de plată a ratelor o constituie cesiunea creanţelor, 38 milioane lei, către OTP Bank, pe care Colterm le are la primărie.

Proiectul a trecut fără probleme, iar timişorenii pot sta mai liniştiţi, caloriferele din reţeaua Colterm vor da căldură iarna aceasta. Rămâne de văzut cum va trece şi bugetul Timişoarei de această iarnă, având în vedere suma importantă care va trece la operatorul de termoficare…

Citește și:  Cresc ratele creditelor în lei. Indicele Robor este la nivel record

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*