Redacție October 9, 2019

 

Consilierii locali timișoreni au deschis, din nou, punga bugetului pentru societatea de termoficare a orașului, motivul a fost acoperirea de la bugetul Timișoarei a pierderilor produse de rețeaua de termoficare, veche și ciuruită, în mare parte.

 

S-a decis, așadar, în Consiliul Local „acoperirea integrală, din surse de la bugetul local, a pierderilor tehnologice induse, aferente anului 2018, din prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat, către populaţie în valoare de 38.985.951,994 lei inclusiv TVA, cu respectarea şi încadrarea în dispoziţiile art. 23, alin. 1 din Ordinul 1121/1075 din 21.08.2014, privind aprobarea schemei de ajutor de stat acordate în perioada 2014-2019 operatorilor economici care prestează serviciul de interes economic general de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat către populaţie”.

 

Cu toate că pierderile cresc de la un an la altul, se pare că redresarea Colterm SA, o societate datoare vândută și cu majoritatea bunurilor ipotecate, devine un obiectiv aproape imposibil de atins. Totuși, în iarna de dinaintea unor noi alegeri locale pare dificil de luat decizia de închidere a firmei sau de scumpire a gigacaloriei pentru populație, fiindcă astfel de măsuri i-ar putea necăji rău pe cei 60.000 de abonați ai Colterm, care reprezintă tot atâția alegători. Până la tăierea nodului gordian de la societatea de termoficare, bugetul Timișoarei rămâne o vacă bună de muls în scopuri (pre)electorale.

 

Mai multe detalii pe Renașterea Bănățeană

Citește și:  Azi, în prima zi de miercuri din luna mai, nu au sunat alarmele. Exercițiul național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iunie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*