Redacție October 9, 2019

 

Clinica de mari arşi de la Timişoara a fost inaugurată, miercuri, la eveniment participând şi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea. Managerul Spitalului Judeţean Timişoara a declarat că în clinica de mari arşi de la Timişoara condiţiile de tratament sunt peste cele din Austria sau Belgia, scrie Adevărul.ro

 

După o investiţie de cinci milioane de euro, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, a fost deschisă prima clinică de mari arşi din România care corespunde tuturor cerinţelor din domeniu. Clinica dispune de cinci boxe, dintre care funcţionale de mâine sunt trei. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că şi celelalte două boxe sunt finalizate, fiind nevoie doar de o hârtie ca să poată fi funcţionale. „Nu am vrut să spunem că sunt funcţionale, dar dacă va fi nevoie pot fi folosite, nu ne vom împiedica de o foaie de hârtie”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea potrivit căreia Timişoara are primele paturi pentru mari arşi care corespund tuturor standardelor.

 

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a declarat că, în secţia de mari arşi de la Timişoara, condiţiile de tratament „sunt peste Austria şi Belgia”, unde investiţiile au fost făcute în urmă cu mai mulţi ani, Timişoara beneficiind de dotări de ultimă generaţie în domeniu. „La un mare ars unul dintre marile riscuri este legat de infecţii. La pacientul cu arsuri grave, unul dintre principalele lucruri este securitatea microbiană. Riscul de infecţie să fie aproape egal cu zero. O infecţie supraadăugată poate să fie fatală”, a declarat Craina.

 

Medicul Ioan Nedigliea a declarat că sălile clinicii de mari arşi sunt dotate cu filtre pentru ca aerul condiţionat să fie steril. „Doar un pat pentru pacientul de terapie intensivă valorează în jur de 60.000 de euro. Este situat peste nivelul altor centre construite în urmă cu cinci sau zece ani”, a declarat medicul.

Citește și:  Tânăr săltat de polițiștii locali din parcarea Stadionului Dan Păltinișanu, trăgea în peturi cu o pușcă cu aer comprimat

 

Mai multe detalii AICI!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*