Nicoleta C. June 22, 2021

 

Comunicat de presă

 

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează azi, 22 iunie, cel de-al treilea apel de finanțare pentru susținerea scenei culturale locale, cu accent pe capacitatea de a dezvolta și pune în valoare dimensiunea sa europeană. Programul cultural prioritar TM2023 RESTART va finanța proiectele derulate în 2021 ale programului cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Bugetul total disponibil este de 4 milioane lei.

 

„Lansăm programul cultural prioritar TM2023 RESTART ca un mod coerent de finanțare de la bugetul local pentru anul 2021 a proiectelor ce compun programul cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Realizarea acestuia a întâmpinat, din 2016 până în prezent, provocări diverse, nu în ultimul rând în ce privește mecanismele de finanțare. În contextul unui demers mai larg de adresare a problemelor de fond, am căutat modalități de alocare mai eficiente, în spiritul bid book-ului ce a adus la Timișoara titlul de Capitală Europeană a Culturii”, explică Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

 

TM2023 RESTART asigură realizarea în anul 2021 a unui program cultural care este apropiat de așteptările și criteriile enunțate în dosarul de candidatură prin care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021, ulterior, în context pandemic, amânat pentru anul 2023.

Proiectele culturale eligibile pentru a constitui programul cultural prioritar TM2023 RESTART sunt proiectele cuprinse în propunerea de Program Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021 transmisă de către Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii autorității publice locale în februarie 2021, cu precizările și completările ulterioare transmise în cursul lunilor mai și iunie 2021 de către Asociație.

Citește și:  Despre legitimitatea unei Europe unite, libertate și limitare, în două expoziții de artă la Timișoara

În perioada 24 iunie – 23 iulie va avea loc un proces continuu de evaluare și selecție. Într-o primă etapă, vor fi analizate fișele de proiect transmise de Asociație, urmate de recomandări de clarificare și completări ale datelor despre proiecte către coordonatori. Pe baza cererilor de finanțare și a documentației aferente se va face evaluarea care va recomanda decizia de finanțare, pentru fiecare proiect în parte.

Analiza, recomandările și evaluarea proiectelor care vor constitui programul cultural prioritar TM2023 RESTART se realizează de către o comisie de selecție formată din 5 profesioniști cu experiență relevantă în acțiunea Uniunii Europene privind Capitalele Europene ale Culturii.

Rezultatele selecției vor fi comunicate pe site-ul Centrului de Proiecte.

Toate informațiile și documentele aferente acestui apel de finanțare sunt disponibile la adresa beta.primariatm.ro/apel-3-2021-cultura.

 

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridică, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Acesta finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

 

 

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor și are în spate o echipă de oameni pasionați pentru a acoperi domenii variate pentru un oraș cât mai informat.

 

🔸SUSȚINE și tu jurnalismul independent –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*