Nicoleta C. December 30, 2021

 

Ministerul Transporturilor pregătește o flotă de drone cu care să monitorizeze lucrările. Cu ajutorul lor, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii ar putea să vadă cât de repede se lucrează.

 

Ca să monitorizeze șantierele și eventualele întârzieri, ministerul Transporturilor urmărește din aer stadiul lucrărilor. Mai mulți ingineri în cadrul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere sunt de aproape un an și piloți de drone.

Au la dispoziție 11 aparate de zbor cu care merg pe șantiere. Se opresc la doi kilometri de lucrare, apoi ridică aparatele în aer.

Cu ajutorul dronelor, inginerii au putut depista alunecări de teren pe autostradă Sebeș-Turda după ce au scanat zona șantierului. Au descoperit și lucrări care nu erau terminate în realitate, ci doar pe hârtie.

În plus, unii constructori raportează un număr mai mare de muncitori și utilaje care nu sunt de fapt pe șantier. Operatorii de drone au obținut și certificatul special pentru această activitate.

 

Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are un plan de monitorizare a șantierelor de autostrăzi în 2022.

Acest plan este secret, pentru că dronele vor zbura inopinat deasupra șantierelor pentru a verifica stadiul lucrărilor.

 

sursa stirileprotv

Citește și:  Lista magazinelor Carrefour din Timișoara care au vândut portocale contaminate cu pesticide

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*