Redacție August 1, 2019

 

Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat joi că pentru alegerile prezidenţiale partidul trebuie să vină cu mesaje diferenţiate pentru fiecare zonă în parte, întrucât fiecare regiune îşi are specificul, iar susţinerea pentru candidatura premierului Viorica Dăncilă la Cotroceni din partea organizaţiei judeţene a fost deja exprimată.

 

„Trebuie să înţelegem foarte bine ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare din mai 2019, să ne asumăm acel rezultat şi să conştientizăm că nu putem veni cu mesaje generale pentru toată ţara. Fiecare regiune în parte are specificul ei, construcţia, gândirea şi dezvoltarea aparte. În acest sens, trebuie creionate la nivelul PSD Timiş câteva idei clare şi direcţii pentru a avea rezultatul dorit la prezidenţiale”, a afirmat Călin Dobra, într-o conferinţă de presă.

 

El a menţionat faptul că în filială se va intensifica activitatea politică, deşi este luna concediilor, pentru că urmează strângerea de semnături pentru candidatura la preşedinţia României. La Congresul extraordinar al PSD din 24 august, pentru validarea candidaturii şefei partidului, Viorica Dăncilă, social-democraţii timişeni vor participa cu o delegaţie formată din 26 de persoane, în mod special din Biroul Permanent Judeţean, parlamentarii, consilieri judeţeni şi primari.

 

„După discuţiile cu preşedinta PSD, Viorica Dăncilă, mi-am asumat foarte clar organizarea alegerilor prezidenţiale. PSD Timiş a avut o perioadă destul de lungă de zbucium, dar electoratul şi membrii de bază ai organizaţiei, cu mici excepţii, au rămas serioşi, în cadrul organizaţiei şi pun umărul pentru pregătirea prezidenţialelor, cu toate ofertele tentante pe care unii le-au primit (de la Pro România, n.r.) şi despre care m-au informat. Au plecat de la PSD doi primari şi un deputat. În această perioadă vom marşa mult pe partea de organizare pentru că avem câteva organizaţii care nu mai au conducere locală sau unde a expirat mandatul primit cu câţiva ani în urmă şi vom demara alegerile în organizaţiile respective”, a detaliat Călin Dobra.

Citește și:  Crește numărul cazurilor noi de COVID-19 în Timiș, 5 persoane fiind testate pozitiv în ultimele 24 de ore

 

În altă ordine de idei, liderul PSD Timiş a declarat că în această toamnă filiala va anunţa candidatul pentru Primăria Timişoara, la alegerile din 2020.

 

„În primul rând, candidatul respectiv trebuie să vrea să candideze (…). Vom vedea care dintre colegi îşi asumă această candidatură, pentru că nu este una foarte uşoară şi apoi vom vedea ce vom face mai departe. Pe lângă directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, care ar putea fi un câştigător al primăriei şi care a anunţat că vrea să candideze, ar mai putea fi şi alţi membri care să-şi dorească să candideze, pentru că PSD Timişoara are oameni valoroşi”, a precizat Călin Dobra.

 

El a mai punctat că „după duşul rece” al scorului obţinut de PSD Timiş la europarlamentare, organizaţia nu a stabilit încă procentul pe care să-l obţină la prezidenţiale, dar o va face în perioada următoare.

 

sursa: Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*