Nicoleta C. May 30, 2020

 

Nu vă grăbiți să trageți concluzii și să vă enervați! Este o fotografie virală, reprezentând un grup de români de rând, respectând cu strictețe distanțarea socială și alte legi.

 

În imagine apar ministrul transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul economiei, Virgil Popescu, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Fotografia a fost făcută pe 25 mai, în biroul premierului Ludivic Orban, chiar de ziua domniei sale, după o zi istovitoare de muncă. Înainte de a detalia semnificația reală a ipostazei, iată ce spune premierul, întrebat de Libertatea:

 

„Da, am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei. 
Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău.”

 

Doar un om rău poate să critice ipostaza, cu țigări, trabucuri și alcool în birou, la locul de muncă, fără măști și fără distanțare socială. Chiar și premierul a spus, „Nu am făcut nimic rău.”

 

Dacă în noaptea Învierii ieșeam să iau lumină de la biserică și mai aveam tupeul să ascult și slujba, ar fi trebuit să îi spun polițistului care m-ar fi amendat… ”Dar de ce o faci? Știu că domnul Orban a impus măsuri stricte, dar nu am făcut nimic rău…”

 

Citește și:  Atunci a fost bună carnea de la Comtim, dar acum trebuie să bem apă „otrăvită”

Să ne calmăm și să privim situația cu obiectivitate, găsindu-i și utilitatea publică! Printați asta (vă explic imediat ce este)! E o operă de artă „Grup de bombardieri respectând propriile legi”. Sunt normele de aplicare pentru legea stării de alertă.

La ce vă folosește? Înlocuiește cu succes declarația pe propria răspundere. În cazul în care sunteți la muncă și vine vreun control, scoateți poza și explicați cu seninătate că beți la locul de muncă pentru a vă dezinfecta, fumați ca să alungați virușii ca pe viespi, cu fum, nu vă distanțați de colegi pentru că împreună sunteți mai puternici în fața virusului parșiv.

 

continuarea pe: Observatorulph.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*