Nicoleta C. October 12, 2020

 

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș din Timişoara, medicii unității au realizat o investigaţie imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de doar 7 săptămâni și care e pozitiv la SARS-CoV-2.

 

În acest sens, un medic a intrat în zona roşie a spitalului pentru a face o ecografie de torace bebelușului, în cadrul investigaţiei folosidu-se un ecograf portabil.

 

„Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebeluşul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicaţiile infecţiei cu SARS-CoV-2”, a declarat asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secţie Radiologie şi Imagistică Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.

 

Spitalul de la Pădurea Verde deţine trei astfel de aparate portabile pentru realizarea de investigaţii imagistice de înaltă performanţă.

 

„Este foarte micuţ, de aceea am şi optat pentru sonda cea mai mică. Din două-trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute şi totul este în regulă”, a mai declarat Diana Manolescu.

 

Bebelușul în vârstă de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu COVID-19 investigat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Citește și:  A murit bărbatul din Timișoara care a refuzat tratamentul cu Remdesivir afirmând că el nu este cobaiul nimănui

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*