Redacție April 16, 2022

 

  • În lumea tradițională a satului bănățean atmosfera de sărbătoare avea ca marcă identitară ritmul tobelor, al instrumentelor de suflat și al alămurilor. Această atmosferă va fi recreată la Muzeul Satului Bănățean, de la ora 12:30, la Festivalul Fanfarelor, ediția a XXXV-a.

 

Festivalul începe cu parada fanfarelor invitate: Fanfara Pro Amiciția din Timișoara, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin și Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, județul Arad.

Programul evenimentului continuă la ora 13:00 cu recitalul fanfarelor pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean. Invitat în recital este Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini. Festivalul Fanfarelor este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și este prezentat de Tania Stavilă – Țunaș. Intrarea este liberă. Evenimentul face parte din cadrul programului Parcul Primăverii.

 

 

  • Concert în cadrul turneului SoNoRo Conac „La Grande Bellezza”, ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediţie  – ora 19:00, la Muzeul de Artă, Sala Barocă. Printre partenerii media: Radio România Cultural, Radio România Muzical.
Citește și:  Festivalul Dovleacului Kikinda 2021, promovat de sârbi la Timișoara, cu mâncare tradițională și voie bună FOTO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*